Köping Stars är mycket glada över att kunna presentera ett samarbete med Alfons Fallqvist och Robert Bishop till kommande säsong! Alfons kommer att ansvara för programmets helhet och kommer tillsammans med Robert ha den dagliga kontakten med Stars spelare och tränare.

Köping Stars Sportchef Christer Sjögren: ” Jag är väldigt glad över detta samarbete och det känns som om vi har hittat helt rätt kompetensmässigt och att vi helt klart kommer att lyfta vår satsning på individen, dvs spelaren, ännu ett snäpp kommande säsong. Efter att Jotti och jag suttit ner med Alfons och Robert så kan jag säga att jag är imponerad  över det serösa, kunniga och professionella upplägg som vi kommit överens om. Individuella utvärderingar, -tester och -program för spelarna innebär att vi kommer att lyfta både gruppen och individen ännu mer kommande säsong och vi hoppas att detta bara är starten på ett långsiktigt samarbete. Vi är också glada och tacksamma över samarbetet med City Gym där Stars kommer att bedriva en hel del av sin fysträning kommande säsong.”

Vilka är då Alfons och Robert?

Alfons är Personlig tränare, Sport- & Idrottsmassör, Kostrådgivare och driver företaget AF Träning & Rehabilitering med säte i Arboga.

Till vardags jobbar han i huvudsak med idrottare på yttersta elitnivå i såväl Sverige som Europa och har hjälpt sina klienter vinna alltifrån SM-guld i Mountain Bike och skriva proffskontrakt i ishockey, fotboll och basket till att nå landslagsnivå i flertalet idrotter.

Alfons: “Mitt huvudsakliga arbetsområde och fokus är att utveckla och hjälpa idrottare att prestera bättre, oavsett om det gäller en idrott där de står på tre millimeter tunna skenor på en is till att skjuta en boll i en korg med nät. Jag har själv ett förflutet som ishockeymålvakt på elitnivå i Sverige och har haft möjligheten att känna på hetluften i de högre seriesystemen och är fullt medveten om vad grabbarna i Stars står inför, både vad det gäller mentala anspänningar till krav på prestation.”

” Min arbetsuppgift är att se till att grabbarna håller sig skadefria, ständigt under fysisk utveckling och se till att de kan prestera när det krävs. Jag är extremt mån om att veta att spelarna mår bra, både fysiskt och psykiskt, och kommer hålla en nära dialog med spelarna, ledarstaben och det medicinska teamet för att skapa så optimala förutsättningar som möjligt för den enskilda individens utveckling och lagets prestation. Att få denna förfrågan från Stars känns otroligt inspirerande och motiverande. Jag har sedan tidigare hjälpt bland annat Simon Klaasma och Wictor Sundh i deras personliga träning med basketen i huvudfokus. Att jobba med målmedvetna människor och idrottare med krav på prestation får mitt jobb att bli ännu roligare då jag finner en mental stimulans i att ha höga krav på mig.”

Robert Bishop är 46 år och jobbar som matematik- och idrottslärare på Ullvigymnasiet och har träning som intresse. Han har ett förflutet som spelare i Köping GIF Basket och spelade bland annat tillsammans med Panagiotis Nikolaidis i slutet av 90-talet när klubben gjorde ett försök att nå Basketligan. Förutom förra säsongen så har Robert sedan 1988 varit tränare för flera olika lag i klubben, både pojkar och flickor. Under förra året var Robert en del av Köping Stars där han hade hand om försäsongsträningen samt den fysiska träningen.

Köping Stars önskar Alfons och Robert varmt välkomna till klubben i deras nya roller, nu kör vi!