För första gången någonsin kommer supportrar kunna vara med och påverka vilka som får säsongens SBL-utmärkelser. Måndag 12 april öppnar röstningen – din röst räknas. Rösta på sblherr.se och tävla om fina priser!

Utmärkelserna för SBL Herr administreras och delas ut av Svenska Basketbollförbundet varje år. Från att ha delats ut av en jury övergick processen år 2016 till en omröstning bland media, lagkaptener och coacher.

Från och med den här säsongen läggs även supportrar till skaran som kan vara med och påverka var priserna hamnar.

Röstningen öppnar måndag 12 april och avslutas måndag 19 april klockan 07.00.

Det blir en perfekt temperaturhöjare inför slutspelet som bara är en dryg vecka bort, och det blir även spännande att se om fans och supportrar tycker likadant som aktiva och media, eller om det skiljer sig åt där, säger Mattias Wackenhag, ligakoordinator och kommunikatör för SBL Herr.

Fansens röst utgör 25% av det totala röstantalet där övriga 75% ligger kvar hos mediarepresentanter, coacher och lagkaptener. Utmärkelserna kommer att delas ut under slutspelets gång med start måndag 3 maj, mer information kommer. I år kommer inte priset “årets matcharrangör” att delas ut på grund av uppenbara skäl.

Lägg dina röster till SBL Awards 2020-2021 här! >>

Alla som röstar är samtidigt med och tävlar om fem exklusiva slutspelskort där du kan se samtliga kvarvarande matcher i SBL Herr – hela slutspelet!