Jonah Mathews var tillbaka efter skadan och satte 23 poäng för Stars. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Norrköping Dolphins vann även fjärde SBL-mötet mot Köping Stars i Karlbergshallen på tisdagskvällen, 80-87 (41-39). Allt tyder nu att de två lagen möts igen i kvartsfinalen i SM-slutspelet som börjar om två veckor. Förhoppningen är givetvis att Stars till dess fått tillbaka alla spelare som nu av skilda skäl inte kunnat spela.

Stars fick än en gång rotera manskapet på ett fåtal spelare – med en trio i C J Jackson, Jonah Mathews och Craig Victor II som inledningsvis svarade för 38 av Stars samtliga 41 poäng för ledning i paus.

Men det var en ledning som coach ”Jotti” Nikolaidis trots allt inte var nöjd med:

– Vi spelade ingen bra basket under första halvleken, och vi höll oss inte alls till vår matchplan. Att vi ändå sätter många skott ger en falsk bild av vår insats.

Men visst kunde ”Jotti” ändå glädja sig åt att guarden Jonah Mathews var tillbaka efter sin skada. 15 poäng före pausen, varav tre trepoängare, visar att skärpan i skotten finns kvar.

– Jonah är en fantastisk spelare som gör sina poäng.

Om det fanns förhoppningar om att Stars skulle matcha Norrköping hela vägen fram till slutsignalen kom de på skam under tredje perioden.

– Norrköping steppade upp sitt spel och satte skottlägen som laget missat före pausen, säger ”Jotti”.

Felix Terins två treor gav direkt gästerna ett försprång med sex poäng. Och laget fortsatte att dra ifrån, som mest i ledning med 14 poäng. Periodsiffran 12-28 talar också sitt tydliga språk…

Stars har dock all heder av slutperioden som laget vann med 27-20 och krympte förlustsiffran till sju poäng, 80-87.

Leonard Halling-Ibo hamnade tidigt på tre foul och innan matchen var över var han utfoulad. (Foto: Robert Bjarnefeldt)

En som definitivt inte var nöjd med insatsen var Stars lagkapten Niklas Larsson. Särskilt inte som Niklas före matchen hedrades av klubben efter att ha spelat mer än 100 tävlingsmatcher i Stars linne – först av alla i klubbens treåriga SBL-historia. Dagen till ära ikläddes han tröjnumret 100 istället för det vanliga numret 13. Men det blev ingen klang- och jubelföreställning, varken för Stars eller Niklas.

– Trögt och segt tempo – helt enkelt en dålig match, menar Niklas som inte heller var nöjd med sin egen insats.

Nu blev det bara två poäng för hans vidkommande, och poängen kom först när det återstod fem minuter av matchen.

– Visst, skadorna på lagkompisarna gör att jag får en för mig ovanlig roll som ”stor” spelare i laget. Det känns som att jag inte rör mig som vanligt.

Nu väntar två bortamatcher för Köping Stars. Möten med Fryshuset och Nässjö avslutar grundsäsongens 32 matcher, och sen väntar alltså det allra första historiska slutspelet för Köping Stars.

Niklas Larsson hedrades av Stars representant Stefan Ståhlmalm med att spela i tröjnumret 100 efter att som förste Starsspelare har passerat 100 tävlingsmatcher under tre SBL-säsonger.
(Foto: Robert Bjarnefeldt)


MATCHFAKTA

Köping–Norrköping 80–87
(23–16, 18–23, 12–28, 27–20)

Poäng, Köping: CJ Jackson 24, Jonah Mathews 23, Craig Victor II 16, Gustav Hansson 8, Leonard Halling-Ibo 5, Alan Zekovic 2, Niklas Larsson 2
Norrköping: Tim Schüberg 13, Hugo Bergström 12, Terry Larrier 11, Felix Terins 11, Tyler Flack 10, Phillip Carr 9, Adam Ramstedt 7, Hampus Åhlin 7, David Jolinder 5, Lucas Lindh 2

Publik: 8


Matchens lirare

Pris från Möller Bil

KÖPINGS STARS: CJ Jackson

SÖDERTÄLJE BBK: Felix Terins