Köping Stars och Lettiske EU-spelaren Ernests ”Ernie” Kalve har kommit överens om ett kontrakt för resten av 2019/20 säsongen. Ernie är ett rutinerat fullblodsproffs som har en lång och imponerande karriär bakom sig i Europa.

Ernests Kalve (född 1987 i Riga, Lettland, 200 cm) har en lång spelarkarriär bakom sig och en väldigt fin cv. Han har spelat i högsta ligorna i Italien, Tyskland, Turkiet, Lettland, Estland, Litauen, Ungern, Sverige och de tre sista säsongerna i Rumänien. Han kommer nu direkt från estniska Parnu där han haft ett temporärt kontrakt och lett laget i scoring på 12,4 poäng per match och plockat ner 6 returer per match.

Köping Stars Coach ”Giotti” Nikolaidis:

Ernie är en rutinerad spelare som vi kan använda på flera positioner och på olika sätt. Jag vet att han kan bidra med rutin, ledarskap och professionalism till vårt unga lag och jag har sett honom spela tidigare i Sverige och vet att han är en mycket bra spelare.

Köping Stars Sportchef Christer Sjögren:

Ernie är en mycket rutinerad och smart spelare som har spelat på en hög nivå under lång tid. Han kommer att hjälpa oss både med sin professionalism och sitt ledarskap och han är mångsidig vilket innebär att han kan spela flera positioner för oss. Jag har jobbat med Ernie tidigare och vet att vi får en fantastisk kille och en utmärkt spelare.

Vi har haft en en liten trupp till antalet spelare och då vi har en del spelare med skadeproblem så känns det skönt att vi får möjlighet att komplettera truppen. Vi vill rikta ett stort Tack till Stars samarbetspartners och Sponsorgruppen som genom sitt fantastiska arbete har gjort detta möjligt!

Highlights Ernie Kalve 2018/19