Kevin Senghore Peterson tog flest returer (6) för Köping Stars i mötet med Södertälje i fredags. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Julafton står för dörren, och visst vore det trevligt med en tidig julklapp levererad av Köping Stars till alla stöttande supporters i kväll.

Södertälje står än en gång för motståndet, och med fredagsmatchen i minnet finns vetskapen att gästerna knappast vill stå för några bjudningar eller paket till Stars. Det vill ”kringellaget” från Södertälje inte kosta på sig, särskilt inte som lagets främste poänggörare Anton Gaddefors mot Stars (20 redan före paus) efter matchen betonade säsongens målsättning.

– Vi ska ha revansch för förra säsongens finalförlust.

Mot Köping Stars visade gästerna att laget steppat upp efter en tidigare svit av förluster.

– Det var klasskillnad i fredags, medger Stars coach Torbjörn Gehrke.

Frågan efteråt var om det berodde på en dålig insats av Köping Stars eller om det var Södertälje som visade upp sina fina kvaliteter?

Gästerna uttryckte själva efteråt glädje och nöjsamhet med sin egen prestation. Och Starscoachen Gehrke ger Södertälje cred efter att ha videogranskat matchen flera gånger under helgen:

– Södertälje var riktigt bra, och vi var faktiskt inte så dåliga som siffrorna kanske antyder.

Men för att vända Stars uppförsbacke i ligan krävs att spelarna inte gräver ned sig för djupt av förlustraden, att de vågar ta skotten och får tillbaka lite av självförtroendet.

För att i kväll kunna störa gästerna, kanske till och med ”skrälla” för seger – ja då handlar det om att göra allt så mycket svårare för Södertälje på planen.

– Vi ska försöka få dem att underprestera, säger Torbjörn Gehrke.

Inte minst försöka ta bort gästernas fina skytte.

Glädjande är att lagkaptenen Hampus Åhlin åter kommer till spel efter att ha kurerat sig från den vanliga influensan. Under måndagen tas beslut om Dominic Robb kan medverka efter den stukning han ådrog sig under matchen i fredags. Simon Klaasma är inte återställd efter sjukdom.