Niklas Larsson i kamp om boll med Jämtlands CJ Wilson (Foto: Dan Sederowsky)


Spänningen låg i luften och förväntningar fanns på en lite skräll för Köping Stars i den första kvartsfinalen i SBL säsongen 2021/2022.

Köping tog dessutom ledningen via Liam O’Reilly med 2-0. Men där tog det roliga slut. Jämtland dominerade returtagningen totalt och Köping hade mycket svårt att få bollen i korgen. Endast sju poäng mäktade man med i den första perioden. Jämtarna å sin sida gjorde 21 poäng. Jämtland vann returtagningen i första perioden med 17-6.

De är stora och tunga och svåra att tampas med under korgen, säger Torbjörn Gehrke.

Även om Köping Stars spelade upp sig så fortsatte matchen i samma mönster. Köping gjorde poäng och närmade sig men varje gång följde några olyckliga turnovers eller missade skott av Jämtlands poäng. Hemmalagets ledning i paus var 37-24.

Vi spelade med för låg intensitet, sa Hampus Åhlin i pausintervjun i SBLplays sändning.

Man kunde också se på Hampus att han inte var helt nöjd med att Jämtlands Keith Omoerah slapp teknisk foul då han efter avblåsning kastade bollen i huvudet på en liggande Hampus.

Jordan Giles bevakar Pierre Hampton som var mer anonym än vid tidigare möten med Stars (Foto: Dan Sederowsky)

Köping spelade upp sig och underläget pendlade mellan åtta och 14 poäng fram tills matchens sista fem minuter då spiken klubbades ner i Köpings kista. Förutom returtagningen var även trepoängsskytte ett problem för Köping. Till slut satt Köping fem av 24 treor, men de tre sista sköts i när matchen i princip var körd.

Det måste förbättras om Köping på fredag ska jämna ut matchserien i den historisk första slutspelsmatchen för Köping Stars i KBS.

Och lagkapten Hampus Åhlin är tydlig när han sammanfattar match ett.

De visar slutspelsrutin och spelar mer fysiskt än oss , säger han efter matchen. I ett slutspel måste man grisa och det gjorde vi inte riktigt idag.

Men Köping har ingen tid att tycka synd om sig själva.

Vi måste lära oss snabbt för det är ny match på fredag. Och vi kommer behöver vi fullt hus och stöd av publiken.

Dominic Robb hade tufft under korgarna mot erkänt starka Jämtland (Foto: Dan Sederowsky)

Hampus får medhåll av coach Gehrke.

Nu måste vi lära oss och snabbt komma upp i nivå, säger han. Vi måste bli aggressivare och framförallt måste vi våga. Vi måste våga lyckas men även misslyckas. Grabbarna måste våga skjuta och ta kampen om returerna.

I det stora hela tycker coach att båda lagen gör en ganska dålig match.

Det här var en trött och märklig slutspelsmatch. Det saknades aggresivitet och nerv. Jag hoppas det blir bättre på fredag.

Men matchserien lever och det är först till tre segrar som gäller och nästa match spelas som sagt i KBS. Nu fyller vi hallen!!


MATCHFAKTA
KVARTSFINAL 1:5

Jämtland–Köping 75–55
(21–7, 16–17, 12–15, 26–16)

Poäng, Jämtland: CJ Wilson 12, Steve Harris 12, Daniel Johansson 11, Chase Harler 10, RT Guinn 8, Keith Omoerah 7, Adam Johansson 6, Pierre Hampton 6, Felix Edwardsson 2, Alan Zekovic

Köping: Dominic Robb 12, Jordan Giles 11, Liam O’Reilly 11, Oliver Gehrke 9, Niklas Larsson 5, Evan McGaughey 4, Kevin Peterson 2, Hampus Åhlin

Publik: 1 381.

(Jämtland leder med 1-0 i matcher)


Se highlight på sblherr.se