Niklas Larsson (bilden) känner sig hedrad som nyutnämnd lagkapten i Köping Stars, och fredag kväll väntar seriepremiären borta mot Borås Basket i Svenska Basketligan.

– Jag gillar att vara en ledare, och gör det på mitt sätt. Precis som när jag under några säsonger hade kaptensrollen i Jämtland Basket.

Vad innebär det?

– Förhoppningsvis att vi vinner fler matcher, haha…

Niklas hyser förhoppningar för Stars inför årets ligasäsong, och tycker att försäsongen med många nya spelare känts bra.

– Vi har redan hittat in i våra roller. Skillnaden från förra säsongen är väl att vi denna säsong förfogar över fler hot mot motståndarna – killar som är poänggörare.

Det visades inte minst i cupmatchen mot Djurgården som Stars vann med ett dussintal poäng. En match som Niklas Larsson också var riktigt nöjd med.

– Nu var vi inte lika bra i förra veckans cupmatch mot Borås. Men vi visade att vi kan matcha dem, och fredagskvällens ligapremiär känns ändå som en 50/50-match. Visst är Borås ett bra lag som var i SM-final förra säsongen, men vi känner ingen press på oss att möta dem på bortaplan.

Favoritskapet ligger på hemmalaget.

Stars coach ”Jotti” Nikolaidis hade en fulltalig trupp i träning på torsdagskvällen, och mönstra ”fullt lag” som reser ned till Borås för ligapremiären. Det är första gången hittills denna säsong då Stars haft småskador på flera av spelarna.

Ligapremiär må vara stort, men för ”Jotti” är det mer en av 36 matcher under säsongen.

– Alla matcher är lika viktiga. Med våra två matcher i Svenska Cupen känns det redan som att vi är igång.

Borås borta är ändå en tuff öppningsmatch, och ”Jotti” Nikolaidis är tillfreds med att Stars inte öppnar ligaspelet med en ”måste-vinna-match”. Stars formkurva känns också stabil efter att Stars vunnit sex av åtta perioder i cupmatcherna mot Djurgården och Borås.

– Vi var nära vinna mot Borås senast trots att vi inte var klockrena i vårt försvarsspel. Borås gjorde inte heller någon bra match, och lär vara mer redo i den här premiärmatchen.

Köping Stars två bortamatcher mot just Borås Basket förra säsongen slutade i 30-poängsförluster, så traditionen pekar mot en tuff uppgift.

Trots allt en härlig utmaning.