Craig Victor II blev bäste poänggörare i Stars med sina 21 poäng. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Så är det spännande slutspelsäventyret över för Köping Stars. Norrköping Dolphins kopplade i match 4 greppet med sexton raka poäng i slutet av första och början av andra perioden, och släppte sedan aldrig in Stars i matchen. Segersiffrorna för gästerna skrevs till 90-82, därmed 3-1 i kvartsfinalserien.

Stars coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis var visserligen besviken efteråt men inte sen att gratulera en värdig vinnare.

– Fyra matcher på en vecka tog i kväll ut sin rätt, säger han.

Gästerna kom in till kvartsfinalerna som stora favoriter, och i onsdagsmatchen visade Norrköping upp sin bredd och kvalitet. Sex spelare svarade alla för 15 till 18 poäng!

– Vi höll ihop laget och spelade med betydligt bättre intensitet än senast, säger lagets rese landslagsspelaren Adam Ramstedt.

För Stars gällde vinna eller försvinna, och här hade spelarna gärna önskat att tidigare säsongers ”sjätte” spelare – en supportande publik – hade fått fylla hallen. Hundratals färgglada ballonger på läktaren gav visserligen i pandemitid en fin inramning, men vad hade inte publiktrycket, typ från förra säsongen, betytt i en sådan här match…

Tim Schüberg snor åt sig bollen efter en hård fight på golvet mellan Niklas Larsson och Matchens lirare hos gästerna, Felix Terins. (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Nu lyckades Stars ändå få till något av en drömöppning i matchen. Ledning med 19-11 tvingade Norrköpingscoachen Mikko Riipinen att ta timeout. Uppenbarligen förmedlade han ett nytt vägvinnande recept till sina spelare för scenförändringen blev rejäl. Innan perioden var över var gästerna i kapp och öppnade sedan med sju raka poäng i andra perioden till ledning 30-23. Differensen höll gästerna perioden ut, mycket tack vare många och säkra straffkast. 15 av 16 straffkast gav poäng – att jämföra med Stars som satte fyra av fyra. Och bara tio Starspoäng i perioden.

Gästernas offensiv direkt efter pausen resulterade i något som kan liknas vid en ”matchboll” – ledning med 18 poäng (56-38).

– Vi var inte med varken fysiskt eller mentalt, menar ”Jotti” Nikolaidis. Vi orkade helt enkelt inte stå emot i defensiven.

Lagkaptenen Niklas Larsson är besviken över för många dåliga skott.

– Men så har det varit under hela säsongen, och då är det svårt att få flyt när vi går in i en kvartsfinalserie.

C J Jackson mötte tufft motstånd i Norrköpings Dolphins Tim Schüberg. (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Stars gav dock inte bort kampen trots underläge med 14 poäng inför slutperioden. En frejdig hemmaöppning reducerade Norrköpings försprång till 58-66, men trots att Köping Stars levererade 32 poäng i slutperioden behöll gästerna hela tiden en bekväm marginal på åtta-nio poäng. Till slut seger med 90-82.

– Norrköping var bättre, och det är bara ge laget ”credd” för insatsen. Men visst, det blev ett tråkigt slut för oss på säsongen, säger Niklas Larsson.

Adam Ramstedt i Norrköping tycker dock att Stars bjudit på tufft motstånd:

– Vi vinner sju av åtta matcher mot Stars under säsongen, men det har inte varit några lätta stunder att spela matcherna mot Köpingslaget.

Coach ”Jotti” Nikolaidis var efter uttåget i slutspelet ändå samlad i en första kort analys av säsongen:

– Vi har inte kommit upp i de nivåer vi hoppats på. Men vi tog föreningen till det första slutspelet någonsin, och vi vann en av matcherna. Det är trots allt vår näst bästa säsong någonsin.


Matchfakta, kvartsfinal 4:5

 (Norrköping till semifinal med 3-1 i matcher)

Köping–Norrköping 82–90
(23–23, 10–18, 17–23, 32–26)

Poäng, Köping: Craig Victor II 21, Jonah Mathews 15, Ernests Kalve 13, CJ Jackson 11, Gustav Hansson 10, Niklas Larsson 8, Leonard Halling-Ibo 2, Alan Zekovic 2
Norrköping: Terry Larrier 18, Kamau Stokes 16, Phillip Carr 16, Adam Ramstedt 15, Felix Terins 15, Tim Schüberg 6, Tyler Flack 4

Publik: 8


Matchens lirare

Pris från LEAX Group

KÖPINGS STARS: Craig Victor

NORRKÖPING DOLPHINS: Felix Terrins