Alan Zekovic i Stars fick drygt 21 minuter speltid mot Luleå, och blir en viktig kugge i maskineriet även mot Södertälje på fredagskvällen. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köpings Stars gör i kväll lagets fjärde match i SBL, medan motståndaren, hemmalaget Södertälje, hittills bara spelat en.

Vad kan det ha för betydelse, coach ”Jotti” Nikolaidis i Stars?

– Södertälje har kanske inte kommit in i rytmen för ligaspel, men har å andra sidan fått vila och lär komma väl förberedda.

Stars träning på torsdagskvällen fokuserade en hel del på taktiska detaljer, men även på skyttet. Mot Luleå i tisdags kväll i nya arenan Köping Bad & Sport fallerade trepoängsskyttet rejält efter pausen, så skottprocenten måste bättras på betydligt för att ha segerchans mot Södertälje.

– Vi behöver även vinna man-till-man-kampen och ta returerna, säger ”Jotti” som ser det som nyckeln till framgång mot ett Södertälje med flera landslagsspelare.

– Det är ett fysiskt lag med många forwards, och vi måste orka stå emot i fyrtio minuter.

Lagen delade broderligt segrarna, 2-2, i de fyra mötena förra säsongen.

Stars kommer med alla spelare tillgängliga förutom en lirare som gärna hade önskat finnas med på planen, Alexander Larsson. Nyförvärvet i Stars kommer just från Södertäljeklubben, men han är ännu inte färdig med sin rehabilitering.

”Jotti” Nikolaidis lär rotera friskt på spelarmaterialet då Stars är inne i en intensiv matchperiod med sju matcher inom loppet av tre veckor. En som lär få många minuter på banan är Craig Victor II som svarade för en imponerande insats mot Luleå. 22 poäng och elva returer.

– Craig har växt in fint i truppen, och gör det jättebra på planen, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Craig Victor vann också publikens gunst stort mot Luleå. Å andra sidan hade Köping Stars en publikuppbackning som hela teamet i och kring planen uppskattade.

– Härlig uppslutning, tack för det, säger ”Jotti”.