Efter matchen började timmars arbete för Stars funktionärer med att återställa arenan i ”ursprungligt skick”.
(Foto: Ulf Eneroth)


Förberedelserna har varit omfattande, och på tisdagskvällen fanns 67 (!) funktionärer från Köping Basket strategiskt utplacerade utanför och inne i hallen.

Publiken dirigerades vid ankomsten till separata entredörrar och ”spritades” innan tillträdet in i arenan. Guider tog emot och anvisade åskådarna till rätt sektion och till utspridda förbokade platser på läktaren. Kaffet och bullen i pausen beställdes via nätet och serverades utan att publiken behövde lämna sin plats.

Tony Geidemark med trumman och Patrik Bjelovuk bidrog stort till att höja stämningen i arenan.
(Foto: Robert Bjarnefeldt)

Många kom i god tid till den historiska premiären, nyfikna på både arenan och matchen. Ljuset släcktes ned, Starsspelarna presenterades var och en på den imponerande arenaskärmen innan de var och en med spotlights och till hög musik och till hemmafansens jubel äntrade golvet.

Publiken fick alla se en högst underhållande match, och bjöds på återkommande dansnummer av gruppen Sorry No Name. Nu blev det ingen Starsseger denna gång. Men något stort missnöje märktes inte när publiken slussades ut från hallen, läktarrad för läktarrad samtidigt som reklamskyltar bars bort och golvet och hallen städades.

Nya scoreboarden gjorde det enklare för publiken att följa bland annat spelarnas poängskörd.
(Foto: Robert Bjarnefeldt)

Tomas Bandh, matchspeaker och tidigare under året utsedd till ”Årets Eldsjäl”, var efteråt också nöjd med det arrangemang klubben åstadkommit.

– Ingen ska tro att det är ett enkelt jobb att få ihop arrangemanget till en ligamatch, säger Tomas.