BC Luleå hade för en vecka sedan bra kontroll på Köping Stars poängdominant Dominic Robb som efteråt inte såg nöjd ut med sitt matchfacit, 6 av 16 skott för två poäng resulterade. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars reser under tisdagen upp till Luleå för ett revanschmöte mot hemmalaget i SBL. Lagen möttes som bekant i måndags i en match där Köping var i ledning under merparten av de fyrtio minuterna – men där BC Luleå vände till knapp seger i matchslutet (86-89).

– Vi hade greppet i slutperioden men Luleå tog det ifrån oss, säger Stars coach Torbjörn Gehrke.

Sedan dess har Stars än en gång förberett sig på att ”göra rätt grejer” – men få dem att funka den här gången.

En tuff match väntar i Luleå Energi Arena. Hemmalaget upprepade i fredags lite av segerscenariot från mötet med Stars när Luleå besegrade Södertälje med en poäng. Än en gång efter – precis som mot Köping – ha vänt underläge med tio poäng som mest till seger.

Köping Stars kommer med spelartruppen intakt. Tidigare långtidsskadade spelare som Jordan Giles, Hampus Åhlin och Oliver Gehrke har fått ytterligare en bra träningsvecka tillsammans med lagkamraterna, och coach Torbjörn Gehrke är övertygad om att laget blir allt starkare.

– Vi har snart nått halvvägs in i ligan och segrarna kommer…

Liam O’Reilly och Dominic Robb matchades hårt när skadeläget var som värst. Båda svarade för många av poängen och tog med sina höga poängsnitt sig upp i topp i ligan. Dominic Robb (18,7) har nu fått släppa ifrån sig förstaplatsen till Boråsskytten William Gutenius (19.0) och Liam finns numera på plats sju (17,1).

– Liam och Dominic har givetvis scoutats noga av motståndarna, och har fått tuffare motstånd. Men de kommer med fortsatta bra lägen att göra många poäng för Stars, säger Torbjörn Gehrke.

Matchen visas på SBLplay.se