Lagkaptenen Hampus Åhlin kan efter sex skadeveckor byta ut sina ”civila matchkläder” mot Köping Stars linne i kväll. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars har haft två välgörande veckor när laget ikväll kliver in i SBL mot regerande mästarna Norrköping Dolphins på bortaplan. Först en vecka med att ”slicka såren” och efterlängtad vila och därefter en träningsvecka som coach Torbjörn Gehrke beskriver som ett ”enormt lyft”:

– Vi har haft hela spelartruppen tillgänglig i åtta träningar. Så kul, så roligt!

Stars får mot Norrköping tillbaka långtidsskadade viktiga pjäser som Hampus Åhlin och Jordan Giles, och deras återinträde kan enligt Gehrke även lyfta lagkamraterna:

– Jag förväntar mig inte att Hampus och Jordan ska visa perfektion efter så lång skadefrånvaro, men de ska få spela så mycket de kan och förtjänar. Det blir att hålla ett vakande öga på dem.

När Köping Stars tidigare tog emot Norrköping Dolphins på hemmagolv höll Stars jämna steg (55-55) långt in i tredje perioden. Mycket tack vare en makalös hemmadebut av Liam O’Reilly som svarade för 19 poäng redan före (!) paus. Men när Liam fick ”soppatorsk” och Dominic Robb utgick för fotskada kopplade gästerna greppet och seglade iväg till storseger.

– Både Liam och Dominic har i matcherna efteråt – och i avsaknad av Hampus och Jordan – tagit på sig ett stort ansvar att leverera poäng, säger Torbjörn Gehrke.

Han tackar inte nej till att spelare gör många poäng, men det finns alltid en strävan att fler i laget ska vara delaktiga.

– Liam har nu mer hittat in i laget utan att behöva få för mycket boll.

Stars är väl medvetna om att det blir en tuff fredagskväll mot Norrköping som vunnit alla hemmamatcher utom en med stora siffror. Serieledarna Jämtland är ensamma om att vända hem från Östergötland med en seger.

– Norrköping tappade många spelare inför årets säsong, men har ändå fått ihop ett komplett lag, menar Torbjörn Gehrke. Ett kollektiv, där sex-sju spelare som alla med en ”het kväll” kan leverera över 20 poäng.