Fjärde och sista ligamötet mellan Köping Stars och svenska mästarna Södertälje Kings väntar lördag eftermiddag i Karlbergshallen. En högintressant match, särskilt som det skiljer bara fyra poäng mellan tabellens trea Stars och fyra Kings. Bakom dessa lag vill även Wetterbygden tävla om att komma topp-4 i ligan.

Seger för Köping skulle ge värdefull marginal ned till Kings inför kommande slutspel samtidigt som chansen att nå Luleå och andraplatsen finns kvar.

Stars har en seger på tre möten mot Södertälje, och den historiska segern (första någonsin mot Kings i ligan) kom på bortaplan. Södertälje har i samtliga matcher tagit kommandot redan från start och haft pausledningen. Senast var differensen i paus hela 14 poäng, och det blev en uppförsbacke som Köpingsspelarna inte tog sig upp för.

I tisdags matchade Stars mot ligaledarna Borås, och förlusten var inte mycket att säga om. Mot Södertälje krävs att laget snäppar upp försvarsspelet, inte kastar bort för många bollar och gärna upprepar skyttet från förstaperioden mot Borås – hela fem treor!

Matchen mot Södertälje är den sista före landslagsuppehållet. Först om två veckor tar Köping Stars åter basketplanen i besittning, då i en SBL-match mot Djurgården hemma i Karlbergshallen.

– Vi tar några dagar ledigt från basket under speluppehållet, sen blir det en del fystester, säger ”Jotti” Nikolaidis. Vi åker även upp till Stockholm med hela laget för att se EM-kvalet i basket mellan Sverige och Turkiet.

Tidigare möten under SBL-säsongen:

Köping–Södertälje 68–76
Södertälje–Köping 75–84
Södertälje–Köping 96–87