Lukas Friberg sätter ett av straffkasten när Köping Stars vann hemmapremiären mot Djurgården för tre månader sedan. (Foto: Camilla Geidemark)


Köping Stars reser till Stockholm för att under fredagskvällen ta sig tillbaka till vinnarspåret efter förlusten mot Södertälje i Svenska Basketligan. Djurgården står för motståndet och Stars coach ”Jotti” Nikolaidis hoppas att Stars gör som efter tre tidigare förluster i ligan – studsar tillbaka.

– Spelarna har tidigare reagerat bra, nu hoppas vi bjuda publiken på en bra match.

”Jotti” tillägger även seger, särskilt som det väntas många tillresta Köpingsbor till Brännkyrkahallen samt åtskilliga utflyttade Köpingsbor, nu skrivna i huvudstaden, som på läktarplats kommer för att stötta Stars.

– Det är ju lite extra skoj, säger ”Jotti”.

Stars har vunnit de två tidigare mötena med Djurgården, årets nykomling i Svenska Basketligan. I hemmapremiären grundlade ett sprudlande Stars segern redan före paus. Djurgården hade kommit i kapp till 25-25 när Stars fick en matchavgörande run som gav 19 raka poäng!

I bortamötet i Brännkyrkahallen hade Stars det betydligt besvärligare. Djurgården var i ledningen under 25 minuter – som mest 12 poäng – när Stars inte fick något flyt i spelet. Men så öppnade Stars fjärde perioden med att täta försvaret och lägga 15 raka poäng i offensiven, och en slutlig seger med tio poängs marginal.

Det har varit en besvärlig säsong för Djurgården, där ekonomin är en källa till bekymmer och segrarna inskränkt sig till endast tre. Men laget har kompetenta spelare, däribland vassa skytten Derrick Wilson och Djurgården har snittat hela 96 poäng (!) de tre senaste matcherna.

Köping Stars behöver visa upp en av sina styrkor, försvarsspelet, för att möta sådan Djurgårdsoffensiv.

– Ja, men vi har haft lite svårare att hålla samma nivå i försvaret på bortaplan, säger ”Jotti” som även vill att Stars får till snabba spelvändningar.

Dessutom bättrar på skottprocenten.

– Vi har knappast råd att ha Jeremy Combs på sex poäng (senast mot Södertälje) när matchen är över, säger ”Jotti” som aviserar en intakt spelartrupp minus handskadade Michael Axelsson Kaltak.

Uppkast i Brännkyrkahallen klockan 19:04.