Efter den dramatiska avslutningen i Brännkyrkahallen hyllade fansen sina stjärnor i Köping Stars. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Värsta grymma dramatiken med bästa tänkbara slutet. Köping Stars tillresta fans i Brännkyrkahallen i Stockholm kunde inte annat än hylla sina stjärnor efter segern mot Djurgården i slutsekunden med 87-86!

Matchen i sin helhet berättas i en följande text inom kort. Men vi tar de sista tio sekunder redan här.

Djurgården i ledning med två poäng, 86-84, men Stars tar timeout och lägger upp taktiken för ett sista spel.

Planen var att låta bollen vid inspelet gå till antingen Niklas Larsson eller Ernests ”Earnie” Kalve som i coach ”Jotti” Nikolaidis scenario sannolikt skulle bli foulade och få två straffkast – i så fall för förlängning.

Men Djurgården gjorde ett bra jobb att hålla undan de två Starsspelarna – och bollen hamnade i stället hos C J Jackson.

– Jag insåg att det föll på mig att ta sista skottet, och min tanke var att försöka få bästa tänkbara skottutrymme. Jag bestämde mig att gå för en trea. Det är ju ändå det här momentet som jag alltid tränat under mina år med spel med kompisarna på fritiden, i skolan och under collegeåren.

C J Jackson var hårt tillbakapressad av Djurgårdsspelare där han befann sig bakom trepoängslinjen. Men när han släppte iväg skottet fick han snabbt en känsla att det var i rätt riktning.

– När skottet närmade sig korgen var jag säker på att bollen skulle hamna i nätet.

Jodå, bollen sökte sig ned i nätet när det återstod 1,8 sekunder av matchen.

Jublet från alla tillresta Köpingsbor och alla utflyttade Stockholmare med Köpingsanknytning lyfte nästan taket!

En som jublade kanske mest av alla var Dennis Forsman, Köpingssupporter men bosatt i London där han jobbar i en investmentbank. Nu hade han rest till Stockholm för att träffa polare och inte minst för att se matchen.

Dennis spelade aldrig själv basket när han lämnade Köping för femton år sedan, men följer nu Stars framgångar över nätet.

– De är verkligen duktiga. Det här var verkligen en skön seger, det kan du ge dig på…

Dennis Forsman, utflyttad Köpingsbo som hamnat på en investmentbank i London, reste hem för att se matchen mellan Djurgården och Köping Stars. (Foto: Ulf Eneroth)