Dramatiken är redan skildrad i den tidigare texten från SBL-mötet mellan Djurgården och Köping Stars. Men när coach ”Jotti” Nikolaidis i Stars sammanfattar matchen lyfter han på hatten för hemmalaget Djurgården:

– I kväll var de faktiskt värda att vinna. Djurgården gör det bra, och det måste vara tungt för laget att förlora tre matcher på kort tid med bara en poäng.

”Jottis” coachkollega i Djurgården, Charles Barton, var dock stor när han gratulerade Köping Stars till segern:

– De bästa lagen vinner alltid sina matcher. De sätter det sista skottet, så är det bara.

Men visst var det en jämn drabbning i Brännkyrkahallen. Jeremy Combs visade direkt att han ville revanschera sig för blott sex poäng i senaste matchen. Nu satte han direkt tonen med de första Starspoäng. Och fler poäng skulle komma från Combs som summerade kvällen med hela 30 poäng! Då hade han bland annat gjort tolv raka poäng för Stars i andra perioden.

Djurgården visade samtidigt att laget trots sin jumboplats ville ge Stars en rejäl match. Trion Jeremiah Ingram, Derrick Wilson och Lazar Radosavljevic var svåra skyttar att greppa för Stars.

– Vi har fortfarande svårt att få till defensiven på bortaplan, säger coach ”Jotti” Nikolaidis.

Stars var i ledning i paus, 49-46, och ledningen var en poäng efter en poängsnål tredje period.

Men det var Djurgården som tog initiativet i slutperioden och var i ledning med fem poäng 72-67 med sex minuter kvar. Niklas Larsson tog med en trea matchen till oavgjort, 76-76, men Djurgården återtog med två minuter kvar av matchen ledningen med fem poäng, 83-78.

Då klev Ernest ”Ernie” Kalve fram med sex raka poäng och plötsligt var Stars i ledning med en poäng med drygt en minut kvar.

Dramatiken tätnade när Djurgården åter vände matchen i egen favör och ledning med 86-84 och tio sekunder kvar av matchen.

Dessa tio sekunder skildras i artikeln här intill…

Stars coach ”Jotti” Nikolaidis var som redan nämnt inte helt nöjd med lagets prestation för kvällen.

– Men vi tillägnar segern våra fantastiska supporters, de är värda all hyllning.

Matchfakta

Djurgården–Köping 86–87
(21–23, 25–26, 15–13, 25–25)

Poäng, Djurgården: Jeremiah Ingram 22, Derrick Wilson 22, Lazar Radosavljevic 20, John Thörnblom 9, Bryan Alberts 6, Nils Johansson 4, Brandon Barton 3

Köping: Jeremy Combs 30, CJ Jackson 19, Ernests Kalve 15, Niklas Larsson 9, Gary Blackston 6, Shane Walker 5, John Brändmark 3

Publik: 367

Foto: Robert Bjarnefeldt