Jeremy Combs i Köping Stars togs ut i ”Veckans lag” i SBL, nu för femte gången. (Foto: Conny Sillén)


Nu kommer matcherna tätt för Köping Stars i Svenska Basketligan herr, och under tisdagen reser laget ned till Huskvarna för ett revanschmöte i säsongens andra ”Battle of Stars”. Hemmalaget Wetterbygden delar som bekant smeknamnet Stars med Köping.

Wetterbygden drog det längsta strået när laget kom till Karlbergshallen i Köping för snart två månader sedan. Segermarginalen var så pass övertygande som 16 poäng, 82-96.

– ­Vi kom till hyfsade lägen, men fick inte i bollen, sade en besviken ”Jotti” Nikolaidis, coach i Köping Stars.

Mycket har hänt sedan dess. Köping har haft en grym svit av vinstmatcher, nu senast hemma mot Umeå i lördags. Men spelarna var inte helt nöjda med insatsen som emellanåt upplevdes krampaktig.

Wetterbygden är enda laget som Köping Stars inte besegrat den här säsongen.

– Nu vill vi visa att vi kan så mycket bättre än vid hemmaförlusten, säger ”Jotti”. Det kan även vara viktigt om vi ändå sneglar lite grann för en positionering inför slutspel. Vi vill ju ha poängen för en hemmaplansfördel.

Jeremy Combs var poängbäst i matchen mot Umeå i lördags, och tillsammans med sin starka insats tidigare i veckan mot Södertälje kom han åter med i Veckans lag i SBL-basketen. Nu för femte gången!

I bedömningen sägs: ”Frågan är om inte 24-årige Combs är årets center i SBL? Sett till den första tredjedelen av säsongen har han varit fenomenal”.

Köping reser söderut utan Sebastian Lindqvist och unga Oskar Ekh som ådragit sig en hjärnskakning. Frågetecken även för Gary Blackston.

Wetterbygden har ligans bäste poängplockare i guarden Tyler Sabin som snittar 24 poäng. Än hetare var Sabin i segermatchen mot Köping Stars, hela 31 poäng! Tillräckligt många för att få hemmapubliken att sucka djupt. Då var även Wetterbygdens Moussa Kone en dominerande spelare. Nu är han långtidsskadad och har ersatts med 2.16 långe landslagscentern Carl Engström som säsongsdebuterade för klubben i mötet med Södertälje i lördags.