Marcus Larsson klev fram i Stars när han gavs rejält med speltid mot Borås. Marcus tackade för förtroendet och prickade in till coach Gehrkes glädje femton poäng i motståndarkorgen. (Foto: Lennye Osbeck)


Köping Stars avslutar ett tufft spelschema med att möta serieledande Jämtland Basket hemma i Köpings Bad & Sport i kväll. Det blir den sjätte matchen på drygt två novemberveckor.

– Matchbreaket under resten av november är välkommet, säger Stars coach Torbjörn Gehrke. Vi har gått hårt på vissa spelare, och det blir även mentalt jobbigt.

Det märktes bland annat i förlustmatchen mot Borås i tisdags. Stabilt Stars och ledning fram till paus, därefter ett snabbt och svidande poängras – en blödning som inte kunde stoppas.

– Vi har ett ungt lag där flera saknar erfarenhet. Då är det upp till mig att dra i handbromsen, säger en självrannsakande coach Gehrke.

Köping Stars var för två månader sedan nära att bli första lag att denna säsong foga Jämtland en förlust (träningsmatcher och SBL-matcher inräknade). Stars hade bollen för sista skottet och seger uppe i en fullsatt hall Östersund.

– Det är alltid tillfälligheter som avgör matcher i slutsekunderna, säger coach Torbjörn Gehrke.

Stars hade inte lyckan med sig den gången och än värre var att stjärnan Jordan Giles blev illa knäskadad – och fortfarande är inne i en rehabiliteringsfas. Köping Stars insats i Östersund gav ändå coachen och laget positiva vibbar:

– Det var första gången vi verkligen fick känslan att vi spelade bra, säger Gehrke.  Mer än ett halvdussin matcher senare vet vi att vi kan upprepa det.

Potentialen finns i spelartruppen som förvisso länge varit skadedrabbad, Men coach Gehrke menar att laget kan prestera även under dessa förhållanden.

– Vi kan inte längre ursäkta oss, det är upp till bevis i kväll mot serieledarna.

Jämtland finns i ligatopp trots hemmaförlusten mot BC Luleå i måndags. Det är lite oklart om spelartruppen är intakt på resan ned till Köpings Bad & Sport. Centern Steve Harris saknades på planen i måndags. Men unge 40-åringen R T Guinn lär fortsätta vara ett orosmoment för Stars. 18 poäng för skicklige ”åldermannen” redan före paus i första mötet med Stars!

– Det kommer vi inte att tillåta i kväll, säger Torbjörn Gehrke som låter sina spelare få några dagars välkommen vila efter kvällens drabbning.