Köping Stars utan skadade Ronnie Boggs ställdes mot Umeå med nygamla tillskottet Omar Krayem. Köping visade dock inte någon större respekt och anförda av Aleksa Solevic satte man högsta fart från uppkastet. Man tog kommandot och ledde med 15-5 innan Umeå långsamt kom in i matchen. Aleksa Solevic stod för hela 17 poäng i den första quartern och Köping ledde med 25-23 efter första quartern.

– Aleksa började mycket bra och gjorde mycket poäng, säger Köpings assisterande tränare Adam Engström.

Men när Umeå väl kom ikapp tog man över kommandot. Mycket genom spelfördelare Omar Krayem men även centern André Nilsson åsamkade problem för Köpingspelarna. 

– I början märktes det att Omar Krayem var lite ringrostig, men sen märktes det att han är en mycket bra spelare.

Köping hade svårt att komma till enkla avslut men det var framförallt i försvar som man inte räckte till. Umeå sköt bra och dominerade dessutom spelet under korgarna. Ett mönster som höll i sig resterande del av matchen. 

– Umeå gjorde 58 poäng från tresekunders området. Vi gjorde 20 poäng.

Det var både på attacker från guardsen men även Umeås stora spelare skördade stora framgångar. Dessutom tog Umeå fler returer och hade färre turnovers.

Den andra halvleken handlade för Köping om att jaga för att försöka komma närmare, men varje gång laget knappade in svarade Umeå. I den fjärde perioden var Umeås ledning ett tag nere i sex poäng. Men då svarade Umeå med två raka trepoängsskott och vips var ledningen åter uppe i 12 poäng.

– Grabbarna visade bra karaktär som fick ner det till minus sex, men efter de två skotten orkade vi inte resa oss igen.

Umeå sköt i sju skott från trepoängsland i den fjärde quartern och man visade att med Omar Krayem i laget är man ett helt annat, och mycket bättre lag, än det lag som förlorade de fyra första matcherna i årets ligaspel.

Men även Köping har positiva saker att med sig från förlusten i Västerbotten. Adam Engström berömmer Sebastian Lindqvist och Luka Babic insatser som bidrog med energi. 

– Vi kunde inte mäta oss med Umeås energi idag. De spelade med mer energi i 40 minuter.

Adam tycker dessutom att Niklas Larsson gör sin bästa match i Köpingslinnet. Förhoppningsvis kan han ta med den här insatsen till näsa match som är på hemmaplan mot Larssons före detta klubb Jämtland. 

Slutresultat Umeå Bskt – Köping Stars 104-83

Köpings poäng
Aleksa Solveic 24p, Nicklas Larsson 22p, John Brändmark 11p, Mikael Axelsson 9p, Desmond Hubert 8p, Sean Smith 7p, Mitch Petersen 2p,