Årets Coach: Panagiotis Nikolaidis, Köping Stars
Panagiotis Nikolaidis tog över Köpings herrlag 2016 och har varit med på hela resan från mittenlag i Superettan, till seriesegern och avancemanget till SBL 2018, fram till idag – nu som topplag i SBL.

I sin debutsäsong slutade Köping på nionde plats och fick kvala sig kvar i SBL Herr. Men när årets säsong inleddes i september var det ett annat Köping Stars, som nu tog hela ligan med storm. Laget vann sju av sina åtta första matcher och var långt in på hösten serieledare. Många trodde nog att framfarten skulle sakta av, men Köping slutade aldrig imponera och höll sig i toppen av tabellen hela grundserien – tillsluten tredjeplats, ledda av Nikolaidis.

På vägen dit satte man sin stad på idrottskartan och fyllde Karlbergshallen varje hemmamatch. Laget ledde ligan i steals och offensiva returer per match. Köping vann också flest jämna matcher (vinst eller förlust med 5 poäng eller mindre) av alla lag i SBL Herr (9), samt flest bortamatcher i rad (6).

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
”Årets coach är en av Svensk Baskets största energispridare, lojal och van vid att koka soppa på en spik. Vid sidan av sina coachuppdrag inom Sverige har han lagt många somrar på att coacha ungdomslandslag i olika ungdoms-EM och en stor del av Sveriges talanger har gått genom honom. I Köping har alla bitar fallit på plats och ingen var nog bättre lämpad att ta över rodret i denna klubbs nya satsning. Med sitt positiva synsätt på livet, sin kunskap, erfarenhet och sitt ledarskap tog han Köping till en tredjeplats i SBL. Årets coach heter Panagiotis Nikolaidis!”

Pressmeddelande