Vinna eller försvinna för Köping Stars i kvartsfinalen i basketslutspelet – då får stjärnorna pandemistoppade supportrars ballongstöd från läktaren samtidigt som alla Köpingsbor bjuds på att se sponsrad tevesändning!

Men kvällens historiska premiär för Köping Stars i en hemmamatch i ett slutspel i SBL (Svenska Basketligan) sker under tuffast tänkbara förutsättningar. Norrköping Dolphins vann de två första matcherna hemma i sin arena och nu krävs tre raka Starssegrar för att drömmen om ett möjligt SM-guld ska leva kvar.

– De är favoriter, säger coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Han har ingalunda gett upp hoppet trots att Norrköping först vunnit samtliga fyra matcher mot Stars i grundserien och nu två SM-kvartsfinaler.

– Vi har hemmaplan och det är fullt möjligt att bryta förlusttrenden. Vi spelar med samma elva som senast.


Stars har svarat för starka insatser i period två och tre i båda slutspelsmatcherna, men tyvärr fallit ihop i slutperioderna. Stars har på trötta ben sett Norrköping med bland annat lyckosamt trepoängsskytte punktera spänningen och dra ifrån till segrar med tiotalet poäng. Senast svarade Norrköping för dubbelt så många 3-poängsförsök än Stars.

– De spelar för att få tidiga lägen för treor, säger ”Jotti” som nämner Norrköpings Terry Elijah Larrier – en 203 centimeter spelare som tar många och ofta lyckosamma skott för treor.


Nåja, Stars har också spelare som kan pricka korgen från långt håll. Men lika viktigt är att vara starka i returtagningarna. I första kvartsfinalmatchen hade Norrköping överlägset fler returer, men i fredags var det Stars som hade plussiffror.

– Det finns inte tid för stora förändringar mitt i en kvartsfinalserie, menar ”Jotti” Nikolaidis. I stället handlar det om ständiga små justeringar för båda lagen.

Receptet för att kunna betvinga Norrköping känns dock igen: Energi och aggressivitet, bra 1-1-försvar och att kontrollera returtagningarna.

Då blir det även en match 4 i kvartsfinalserien. Och fler publikballonger på läktaren (alla kan lämna egna ballonger före matchen eller skriva namn på redan uppblåsta ballonger utanför Karlbergshallen. Sparbanken Västra Mälardalens sponsrade livesändning är möjlig för alla att se på SBLplay.se (samt eftersändning på Västmanlands Television).

UPPKAST 18:04 – SE MATCHEN GRATIS HÄR >>