Köping Stars är mitt i en tuff del av spelschemat, då man möter idel etablerade topplag. En knapp förlust efter bra spel mot Jämtland följdes upp med en svagare insats mot Borås. Och den här veckan väntar först jubilerande storklubben Södertälje BBK som fyller 50 år i år, samt fjolårsmästarna Norrköping Dolphins. Södertälje kommer på besök på onsdag och Norrköping gästar Karlbergshallen på lördag.

Som den nykomling Köping Stars är har man blandat och gett under inledningen av säsongen. Både resultatmässigt men framförallt kanske prestationsmässigt.

Coachen ”Jotti” Nikolaidis var inte nöjd med varken insatsen eller resultatet senast mot Borås. I lokalmedia har han beskrivit sitt lags insats som själlöst. ”Jotti” har dock stora förhoppningar om bättre insatser den här veckan. 

– Vi måste tillbaka till grunderna. Det hela börjar med hur vi spelar försvar en mot en. Jag tror vi kommer göra en bättre prestation mot Södertälje än sist. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Något som talar för en bättre insats än senast är båda nyckelspelarna Ronnie Boggs (fot) och Aleksa Solevic (rygg) har läkt ytterligare och mår bättre än senast. Dock så har Köping drabbats av nya skador. Sebastian Lindqvist har problem med en vad och måste vila den här veckan och Sean Smith har fått problem i ryggen. Hans medverkan är i skrivande stund osäker.

Oavsett manskap så har ”Jotti” dock planen klar för hur lagets ska spela.

– Det är inga hemligheter. Vi måste kontrollera tempot och attackera där vi anser att de har svagheter.

Försvarsspelet handlar också om att tvinga motståndarna till oönskade positioner.

– Vi måste stressa dem och försöka få dem att skjuta från andra lägen än de önskar.

Oavsett utgången av matcherna den här veckan så önskar Köping Stars hemmapubliken välkommen till möten med några av basketsveriges riktiga tungviktare.