Craig Victor II återkommer i Köping Stars efter skadan. I kväll väntar mötet med Södertälje och en av serieledarnas förgrundsfigurer Viktor Gaddefors. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Södertälje Basket har imponerande tio raka segrar och toppar Svenska Basketligan när Köpings Stars i kväll kliver ut på golvet i Täljehallen.

– Vi är det perfekta laget att bryta deras segersvit, menar en spelsugen Craig Victor II som tar på sig Stars linne efter fotskadan. En seger skulle också ge oss en härlig ”boost” inför andra halvan i ligan.

Köping Stars har efter dubbla möten mot övriga SBL-lagen avverkat hälften av grundsäsongens matcher.

Det har blivit sju segrar (en på walk-over) på sexton matcher – ett facit som coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis inte är helt nöjd med:

– Det har varit en väldigt ”ryckig” säsong hittills, och vi borde ha haft med oss några fler segrar. Särskilt som vi fightats om segern i det som blivit förlustmatcher. Vi har som mest förlorat med 13 poäng.

Stars har haft en skadedrabbad första halva på säsongen, men efter torsdagskvällens träning kunde ”Jotti” Nikolaidis utlova en intakt spelartrupp inför matchen mot Södertälje.

– Får vi bara vara skadefria framöver är jag också övertygad om att vi tar fler segrar än under första halvan av grundserien, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Inför Södertäljematchen är Ernests Kalve och Craig Victor II tillbaka och de spelar första gången med nye Jonah Mathews som svarade för 25 poäng i sin Starsdebut mot Norrköping Dolphins senast. Det var tillräckligt imponerande för att ta Jonah Mathews rakt in i Veckans Lag i SBL.

Craig Victor II nämner också Jonah som en ny spännande pusselbit i Stars lagbygge, ikväll även en faktor som kan bidra till att spräcka Södertäljes långa segersvit. Två i Stars som heller inte lär sakna inspiration i kväll är tidigare Södertäljespelaren Alex Larsson och lagkapten Niklas Larsson – båda uttagna i landslagscoachens så kallade bruttotrupp inför kommande EM-kvalmatcher. Här får Köpingsduon än en gång chansen att mäta sig med flera av Södertäljes landslagsmeriterade spelare.

Coach ”Jotti” Nikolaidis vet om styrkorna i Södertäljes spelarkader och nu gäller att få stopp på bröderna Anton och Viktor Gaddefors. Och på Trevin Parks och Dino Pita. För att inte tala om den oförtröttlige Martin Palmbladh.

– Han spelar som om han fortfarande vore 25 år, säger en imponerad ”Jotti”.

Återstår att se om Palmbladh och lagkompisarna i Södertälje hinner återhämta alla krafter efter onsdagskvällens segermatch mot Borås.

Stars har förlorat säsongens två tidigare ligamöten mot Södertälje. 79-86 hemma i Karlbergshallen (Craig Victor svarade för 27 poäng) och 93-98 i Täljehallen då bröderna Gaddefors med gemensamma krafter (totalt 54 poäng) golvade Köpings Stars. Men båda matcherna har avgjorts först i slutminuterna.

– Det ska bli kul att möta Södertälje igen, en verklig utmaning, säger ”Jotti” Nikolaidis.


Matchen ser du på SBLplay.se. Uppkast 19:04.