Coacherna Andris Kehris och ”Jotti” Nikolaidis har lite att fundera över då ingen av Köping Stars ordinarie centerspelare kan spela mot Jämtland. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Ett decimerat Köping Stars reste under måndagskvällen till Östersund för tisdagsmötet i SBL mot Jämtland.

– Michiel Petersen kände sig hängig redan i söndags och mådde inte bättre på måndagsmorgonen, säger Stars coach ”Jotti” Nikolaidis.

Ännu på måndagskvällen hade inget svar på ett coronatest kommit.

– Vi ville också testa resten av truppen under måndagen, men inga tider fanns att tillgå. Vi lämnade centrarna Michiel och Alexander Larsson (rehab) kvar hemma tillsammans med Muorwell Kur Muorwel, och får klara oss med en åttamannatrupp som inte visat någon symptom.

Därmed finns inte Stars två viktiga centrar med på planen.

– Andra spelare får gå in och vikariera i den rollen, säger ”Jotti.

Köping Stars mötte och vann båda träningsmatcherna mot Jämtland på försäsongen, men ”Jotti” Nikolaidis drar inte så stora växlar på det:

– Det var trots allt matcher mellan två lag som skiljer sig från dagens laguppställningar. Vi hade exempelvis inte C J Jackson och Niklas Larsson med.

Jämtland tog en rysarseger hemma mot Borås (90-89) med har också två förluster. Klubben har också avbrutit samarbetet med pointguarden Eugene Harris och nu har även ersättaren Charles Barton bestämt sig för att lämna klubben för spel i Estland.

Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis ser möjligheter till ett bra resultat trots en begränsad trupp på Norrlandsresan.

– Vi har mött tre favoritlag till SM-guldet, och det har varit jämna matcher.

”Jotti” förfogar också över en stjärnguard, C J Jackson, som tog plats i SBL:s ”Veckans lag” redan under förra säsongen, och som fanns med i säsongens första veckolag. Guarden från Köping Stars imponerade som bekant stort senast mot med sina 32 poäng och sju returer mot Södertälje.

Två guards får plats i ”Veckans lag” och det var en tidigare Köpingsfavorit, Aleksa Solevic, som tog den andra platsen. Solevic presterade en så kallad trippel-dubbel med 24 poäng, 13 returer och 12 assists på 34 minuter speltid, dessutom tre steals.

På lördag möts förresten C J Jackson och Aleksa Solevic när Köping Stars möter Fryshuset på hemmaplan.