Jonah Radebaughs matchstatistik imponerande stort när Köping Stars besegrade Fryshuset för en månad sedan. Kan han upprepa det lördag eftermiddag? (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Fryshuset må vara sist i SBL och Köping Stars satte säsongsbästa med 112 poäng för storseger när lagen möttes för en månad sedan. Nu möts lagen igen i Karlbergshallen lördag eftermiddag, men Stars aktar sig för att underskatta Stockholmslaget.

– Fryshuset har sedan dess tagit sin första seger och hängde med bra fram till paus mot Borås senast, säger Stars assisterande coach Andris Kehris.

Han har respekt för motståndet – ett lag som inte alltid spelar så taktiskt men som springer mycket och gärna driver upp tempot.

– Vi måste vara förberedda på Fryshusets sätt att spela, ofta ett öppet spel och inte alltid så lätt att förutse.

Köping Stars kommer dock med gott självförtroende från den fina insatsen och segern borta mot Luleå i veckan.

– En skön seger mot ett tufft lag på bortaplan, menar Andris. Men trots tidigare förluster i det som trots allt varit jämna matcher för Stars i ligan fanns ändå stora förväntningar hos spelarna. Vi vet vår förmåga.

Inte en jämn förlust till…

Det finns gott om rutin i Köping Stars, men Andris Kehris framhåller att merparten av spelarna är unga och har fortfarande basketdetaljer att lära och förbättra.

– De har sin bästa basket i karriären framför dem.

Stars mönstrar fullt manskap mot Fryshuset, och hoppas på en matchutveckling som senast när lagen möttes. Då öppnade Stars med två treor i första minuten och gästerna kom aldrig att närma sig Stars efter det. Jonah Radebaugh var dominant med 17 poäng, 16 returer och nio assist. Samtidigt hade Niklas Larsson (22 poäng) och Gustav Hansson (19 poäng) en fin eftermiddag.

Den här gången gäller också ett lika bra stopp på Fryshusets stora stjärna, förre Starsspelaren Aleksa Solevic, som senast. Då tog det Aleksa 18 minuter att komma in i poängprotokollet.