Gustav Hansson prickade in sina samtliga fyra skott under tjugo minuters speltid senast mot Borås. Samtidigt svarade han för en imponerande försvarsinsats. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars tog bussen norrut genom vinterlandskapet redan under torsdagen. Allt för att komma utvilade och laddade inför kvällens uppgift mot Umeå i Svenska Basketligan. Förhoppningen är att ta en tredje seger efter två tidigare hemmavinster mot norrlandslaget.

Stars coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis tror inte det blir en lika enkel uppgift som i tidigare möten. Segersiffrorna var då övertygande, 90-63 och 97-77.

– Umeå hade inte sina bästa dagar vid Köpingsbesöken, men nu förväntar vi oss en helt annan match. Det blir betydligt tuffare på deras hemmaplan, och jag har full respekt för motståndet..

Stars har åtta poängs försprång ned till Umeå som innehar sista slutspelsplatsen. Laget har också vunnit två av de tre senaste SBL-matcherna – mot Fryshuset och Nässjö – och var nära seger senast borta mot Jämtland.

Köping Stars var inte långt ifrån att sno åt sig poängen mot mästarlaget Borås i tisdagens hemmamatch. Det var först i slutperioden som gästerna drog ifrån ett tungt foulbelastat Stars.

– Vi visade ändå bra glöd, menar ”Jotti” Nikolaidis som var särskilt nöjd över utmärkta försvarsinsatser av Gustav Hansson och lagkaptenen Niklas Larsson.

”Jotti”var också nöjd med att laget svarade för 88 poäng, och antyder att en motsvarande offensiv siffra i kväll kan räcka till seger.

– Förutsatt då att vi täpper till bakåt. Så vi fokuserar på det.

Centern Alexander Larsson klev av tidigt i matchen mot Borås i tisdags och kommer heller inte att spela mot Umeå. Han känner av en knäskada. Muorwell Muorwel följer heller inte med på norrlandsresan.


Se matchen på SBLplay.se – uppkast 19:04