I kväll blir det premiärmatch för Köping Stars i den nya men ännu inte invigda arenan Köpings bad & sport. Tippade topplaget i SBL BC Luleå, är premiärmotståndare inför en utsåld hall – i dessa coronatider även premiär för 300 åskådare.

Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis, coach i Köping Stars välkomnar nya hallen trots att den inte lever upp till ett SBL-krav, nämligen trägolv. I nuvarande coronatid – och för att smittsäkert ta emot 300 åskådare – har Köping Stars fått dispens att tills vidare spela i arenan.

– Det är en jättebra hall för Köpings föreningar – nytt och fräscht., menar ”Jotti” Nikolaidis. Arenan har publikpotential när pandemin är över.

Nya arenan lär kunna ta emot 1 400 basketfans om publik även släpps in på golvet nära planen. Det är en avsevärd skillnad från hemmaarenan, Karlbergshallen, som haft en begränsning på 630 åskådare.

Matchen i kväll då?

Innan Svenska Basketligan stängdes för coronautbrottet i mars hade Stars vunnit två av tre möten mot Luleå förra säsongen. Mest minnesvärd var hemmamötet i Karlbergshallen mellan jul och nyår då Stars med en gedigen försvarsinsats höll nere gästernas poäng till blott 56 – lägsta scoren under hela säsongen!

Det var då det…

Ny säsong ger nya förutsättningar.

– Kan vi komma i närheten av försvarsinsatsen i hemmapremiären mot Borås, ja då har vi chansen att vinna i kväll, säger coach ”Jotti” Nikolaidis. Vi har några nyckelspelare som måste sätta skotten och vi ska inte, som senast mot Nässjö, ge motståndarna så många offensiva andra- och tredjechanser i returtagningarna.

Stars trupp är intakt bortsett från Alexander Larsson som inte spelar.

”Jotti” vet vad som väntar mot BC Luleå som öppnat SBL med klar vinst över Umeå:

– De har stora, rörliga spelare och kvicka guards. Det gäller för oss att hänga med, helst kontrollera tempot i matchen.

Stars spelare genomförde ett första träningspass i nya arenan i söndags samtidigt som ett febrilt arbete med arenaförberedelser pågick runtomkring av klubbens många ideella krafter.

 – Spelarna har fokus på att göra bra träningar, men tycker givetvis det är kul med något nytt. Förhoppningsvis ger det energi, säger ”Jotti” Nikolaidis.