Jeremy Combs snittar nästan 20 poäng per match för Köping Stars. Han missade mötet med Södertälje Kings hemma i Karlbergshallen, men i kväll finns han på med i Täljehallen. (Foto: Camilla Geidemark)


Köping Stars har fått hämta krafterna under en halvannan veckas speluppehåll, samtidigt som kvällens motståndare på bortaplan, Södertälje Kings, matchat ute i Europa (förlust mot ett bulgariskt lag med en poäng) och seger i söndags mot Djurgården i Svenska Basketligan.

– Vi hade ju en bra trend före uppehållet, säger Stars coach ”Jotti” Nikolaidis som hoppas på en fortsättning när ligamatcherna kommer tätt i december.

En decimerad spelartrupp tränade lätt under förra veckan, men under helgen återvände trion C J Jackson, Gary Blackston och Jeremy Combs efter en vecka med amerikanskt Thanksgiving-firande på hemmaplan.

– Vi hade ett bra träningspass med pigga ben hos samtliga spelare i måndags, säger ”Jotti” som ägnade tisdagskvällen åt att förbereda truppen för mötet med svenska mästarna Södertälje.

Mästarklubben har tvingats se över ekonomin och valt att tacka av storspelaren Andrew Smith för den tid som varit. Men kvar finns ändå tillräckligt med basketkompetens för att åter sikta på en SM-titel. Inte minst tre duktiga skyttar i Martin Pahlmblad, Anton Gaddefors och Charles Callison…

Trion stod för mer än hälften av poängen när Södertälje Kings besegrade Köping Stars i deras första möte för säsongen i Karlbergshallen. Men Köping hängde bra med i matchen och hade 61-61 i början av sista perioden.

”Jotti” Nikolaidis noterade den gången en avgörande detalj i matchen – Södertälje tog tolv fler returer än Stars.

– Vi måste ta minst lika många returer som Kings för att vinna onsdag kväll.

Seger, ja då blir det den första efter fem SBL-möten mot Södertälje de två senaste säsongerna. Förutsättningar finns, särskilt som Stars nu kommer med två spelare som inte var med när lagen möttes i Köping för några veckor sedan. Jeremy Combs följde vid den tidpunkten sin sons födelse hemma i USA och nyförvärvet Ernests ”Earnie” Kalve hann insjukna lagom till sin debutmatch. Båda lär vara garanterat spelsugna i mötet med Kings.