Det finns många frågetecken runt vilket lag Fryshuset dyker upp med i Köpings Bad & Sport ikväll. Det är inte heller helt enkelt att utläsa vilka spelare Stars ställer upp med i nuläget.

Bara sju spelare ifrån Frysens trupp spelade minuter mot Norrköping, men mot BC Luleå dök det upp två nya spelare i startfemman och i matchen mot Köping kan det bli två eller kanske rentav tre till – eller fler?

Om det är på grund av skador eller att spelarna i Frysen helt enkelt inte varit spelklara eller kontrakterade i tid har jag helt enkelt inte gjort någon research på. Det fryshuset vi ser på pappret idag är ändå klart slagkraftigt vis-á-vis spekulationerna man läst om att de inte skulle få ihop ett lag till SBL-starten.

Det finns namn i Fryshuset som har flera säsonger i SBL under bältet, ungdomslandskamper i mängder och dessutom en MVP-utmärkelse, tillika årets försvarare, årets import och årets center, nämligen Kenneth Simms.

Vi får se om han spelar vilket vi har hört att han kommer göra. Han var en av mina favoriter att kika på när jag inte coachade en säsong i SBL, men inte lika rolig att coacha mot när jag var tillbaka. Nu är Simms inte purung längre, men fråga RT Guinn i Jämtland vad det spelar för roll!?

Lägg där till Sheriff Drammeh som spelade med Nässjö förra säsongen, hemvändaren Oliver Ehrnvall (College i USA), Basem Abdulkader, Spanienproffset Musa Jeng, Luxemburgproffset Amin El Amrani och importspelaren ifrån Brasilien Cassio Marcellus, m.fl. så har man ett lag som alla bör visa respekt och ta på allvar. Rami Ghanem, Drammeh och Simms spelade inte mot BC Luleå skall tilläggas.

Köping Stars kommer ifrån en ganska blek insats, sett över 40min, mot Umeå. Nu har vi i alla fall en av våra spelare tillbaka, men har tyvärr kanske fått en annan skadad. Kevin Senghore-Petersson är klar för spel, men Zane Martin är i skrivande stund 50/50 om han kommer till spel och oklart hur mycket, om han spelar. Vi hoppas på ett namn till Stars-truppen som inte var med mot Umeå, men det vill vi inte spekulera mer i förrän vi får det bekräftat. För er som kommer till match i KBS så blir det först då ni får se om det blev av.

Det går förvisso inte att förringa Umeås insats mot Stars då de sköt 42% ifrån 3p-linjen för hela matchen. De kastade bara bort bollen 5 gånger på hela matchen. Den kölhalningen, och totalt 16p underläget i halvtid, återhämtade vi oss aldrig ifrån.

Nu har vi helt plötsligt ganska mycket att bevisa och samtidigt känner nog Fryshuset att det är precis rätt läge att nypa till om de ska ha en vinst så här i början av säsongen. Köpings bekantingen Coach Bärlin ser nog det som ganska bra tajming att få en vinst, men det får vi se om vi vill ge Stars-ambassadören så enkelt.