Stars coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis ägnade torsdagskvällen åt att titta på kvartsfinalen mellan Borås och Nässjö, det gäller ju att vara förberedd…

Något av lagen kan bli Köping Stars motstånd i en semifinal – förutsatt att Stars först lyckas knipa tre segrar mot Norrköping Dolphins.

Det är långt dit, men ingen omöjlighet enligt coachteamet och spelarna trots att första ronden i onsdags kväll slutade enligt alla experttips – seger för Norrköping. Köping hängde visserligen med bra i trettio minuter, men stod sedan inte emot trycket och hemmalagets skottlycka i slutperioden.

C J Jackson uppvaktades hårt i första kvartsfinalmatchen, men blev ändå bäste poänggörare i Stars. (Foto: Dan Sederowsky)

Ny kvartsfinalmatch väntar i samma hall nere i Norrköping ikväll, och Stars ägnade torsdagen till vila och lätt träning. Coachteamet ägnade tid att videogranska första mötet och som vanligt dra slutsatser och lärdomar.

– Det fanns situationer i vår rotering där vi inte bytte som vi skulle göra, säger ”Jotti”. Det finns alltid detaljer att förbättra, men i det här skedet har vi kort om tid så det gäller att välja det viktigaste.

Starscoachen var inte helt nöjd med sina spelares fart på bollen och kroppar i onsdagsmatchen, men tycker samtidigt att matchtempot under stor del av matchen gynnade Stars:

– Det var inte jättehögt och det passade oss med många spelavbrott.

Stars var i förarsätet med nio poäng i paus och ledning inför slutperioden vilket väckte förhoppningar om en skrällseger. Men hoppet falnade i takt med att Norrköping dominerade returtagningen samtidigt som Dolphinsspelarna hittade korgen med skotten utanför trepoängslinjen.

– För att stå emot hade det krävts exceptionellt skytte av oss, menar ”Jotti”.

I kväll hoppas ”Jotti” att vanligtvis säkre skytten Jonah Mathews har en mer lyckosam afton än i onsdags då han aldrig fick någon rytm för skotten. ”Jotti” hoppas också få ut mer av lagkaptenen Niklas Larsson och att Starsspelarna hittar den timing som behövs i spelet.

Craig Victor II har en tuff motståndare under korgarna i landslagsmannen Adam Ramstedt. (Foto: Dan Sederowsky)

Dolphins har en rad spelare som kräver bevakning, inte enbart Tyler Flack och Kamau Stokes.

– De skadade oss mest i onsdags, men Norrköping har många fler skickliga spelare, säger ”Jotti”.

Uppkast sker klockan 18:04, och Norrköping har fördelen av att stöttas av den enda tillåtna publiken. Arenans restaurang Timeout är utsåld och även om det bara får sitta fyra matgäster vid varje bord så finns ändå tillräckligt med bord för en hyfsat stor hemmapublik som vardera betalar 299 kronor för en varmrätt.


Se matchen på SBLplay