Erik Flood hade en fin kväll i hemmapremiären mot Fryshuset för en månad sedan. 14 poäng blev poängfacit mot klubben som han för ett år sedan representerade. (Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars finns i kväll i huvudstaden för ett SBL-möte med Fryshuset, ett lag som ännu inte noterats för seger i ligan. Stars å sin sida tar gärna ned sig känslan efter den goda prestationen i fredagssegern mot Umeå.

– Det gäller att fullfölja det vi påbörjade i fredags, säger coach Torbjörn Gehrke. Nu gäller att hålla i det och klara av det mer än en gång.

Fryshuset var Stars motståndare i hemmapremiären för drygt en månad sedan, och då blev det en mäktig urladdning och storseger. Den gången stretade Fryshuset emot bra i första perioden – precis som stockholmslaget gjort i ett flertal andra möten hittills under säsongen. Men sedan har Fryshuset haft svårt att matcha motståndet.

Coach Gehrke disponerar i den här matchen bara åtta spelare efter att skadelistan förlängts med ytterligare ett namn, Kevin Senghore-Peterson som stukade foten mot Umeå i fredags.

Därmed är spelartruppen för tillfället decimerad med fem namn: Jordan Giles, Hampus Åhlin, Simon Klaasma, Kevin Senghore-Peterson och Oliver Gehrke.

– Vi får se hur vi fördelar speltiden mellan de övriga killarna, menar Gehrke.

Han vet dock hur Fryshuset brukar agera.

– Så vi har arbetat fram en idé hur vi ska spela…

Matchen visas på SBLplay.se