Kevin Senghore-Petersson fick många lovord efter sin fina insats mot Borås Basket senast. Sån’t stärker självförtroendet. (Arkivfoto: Lennye Osbeck)


Köping Stars avslutar SBL med tre tuffast möjliga matcher på mindre än en vecka. Tabelltrean Jämtland hemma i kväll, serieledarna Norrköping (borta) på fredag och så ligatvåan BC Luleå hemma i Köpings Bad & Sport på måndag nästa vecka.

Sen väntar basketens SM-kvartsfinaler!

– Vi har realistiskt sett svårt att nå en sjundeplacering i ligan efter den tidigare hemmaförlusten mot Umeå, säger coach Torbjörn Gehrke. I stället strävar vi efter att göra så många bra matcher vi kan inför slutspelet.

Stars är som bekant inne i en bra trend med fyra segrar på de fem senast spelade matcherna.

– Vi spelar bättre och bättre, utan att vi för den skull slår klackarna i taket, fortsätter coach Gehrke som märker att slutspelet – med allt vad det står för – närmar sig.

Tre möten mot ligans topptrio sätter extra krydda på avslutningen.

– Det är både roligt och nyttigt för oss att möta lag som ser mötena med Stars som ”extrema värdematcher”. Jämtland lär komma taggade till tänderna i kväll då en förlust mot oss medför att laget tappar kontrollen över att själva ta minst andraplatsen i ligan och därmed den så viktiga hemmaplansfördelen i slutspelet.

Luleå kan vara i samma situation inför vårt möte nästa vecka.

Köping Stars har inte vunnit någon av de nio spelade matcherna mot topptrion i basketligan. Resultaten mot Jämtland har varit 84-86, 74-81 och 69-98. Närmast seger var Stars i första bortamatchen i Östersund då Stars föll tungt efter ett avgörande skott i slutsekunden av C J Wilson. Det är också ”spelarnavet” Wilson och Pierre Hampton som coach Torbjörn Gehrke vill att Stars ska få kontroll på i kväll.

Efter den sköna segern mot Borås i fredags har Stars haft några bra träningar med intakt spelartrupp. Även Simon Klaasma som frisknat till efter en tids sjukdom.

875 personer satt på läktarna i det första hemmamötet Stars-Jämtland. Klubben hoppas givetvis på något liknande i kväll, särskilt som segrarna börjat trilla in.

– Alla törstar vi efter den stämning som ofta rådde i Karlbergshallen. Nu handlar det om att bygga upp publiktrycket som är så viktigt att få med sig in i slutspelet, säger Torbjörn Gehrke.