Ikväll har trägolvet åter lagts ut av trogna supporters till Köping Stars, men precis som tidigare ska den vuxna publiken visa upp ett giltigt coronapass för att se matchen.


Covid-19 och smittspridningen sätter prägel på SBL:s spelschema. Köping Stars fick fredagsmatchen mot coviddrabbade Nässjö Basket uppskjuten (spelas istället tisdagen den 25 januari) och matcherna Södertälje-Nässjö (igår) och BC Luleå-Jämtland (ikväll) har skjutits upp av samma skäl.

– Risken är väl att det blir fler kommande matcher i SBL som stoppas, säger coach Torbjörn Gehrke i Stars.

I skrivande stund (måndag kväll) har inget hinder för matchen mellan Stars och Borås rapporterats. Stars har sedan nyårshelgen haft tre spelare (Niklas Larsson, Ernests Kalve och Kevin Senghore-Peterson) febersjuka under någon eller några dagar, men dessbättre med negativa svar på covidtester. Trion finns tillgängliga för spel mot Borås – vilket också gäller för den övriga spelartruppen.

– Vi håller verkligen tummarna för att matchen spelas, säger Torbjörn Gehrke. Det är jobbigt att enbart träna och vi har ju bara spelat två matcher på tre veckor.

Köping Stars bröt den långa förlusttrenden senast i mötet med Fryshuset och vill gärna fortsätta på den inslagna vägen. Det ångestladdade och frustrerande oket med nio raka förluster är nu historia…

Stars har tidigare under säsongen mött Borås två gånger, och närmast en seger var Stars i hemmamötet. Ledningen i slutet av tredjeperioden vändes dock till förlust 77-84.

När Borås åter gästar Köpings Bad & Sport är det ett segersuget motståndarlag som gör entré. Borås vill bryta sin förlustrad – nu fem raka matcher!

Skador och sjukdom har ställt till det för gästerna, men nu är de flesta av spelarna åter på planen. Och Borås var nära en vinst mot Luleå i lördags. Laget vände underläge med nitton (!) poäng med fyra minuter kvar till ledning. Bara för att sedan förlora i sista minuten, 105-101.

Köping Stars utmaning blir bland annat att försöka få hejd på Borås starka skytte – fjorton treor mot BC Luleå senast. William Gutenius och Andreas Persson var mest framgångsrika då de svarade för hälften av Borås poängskörd.

– Ibland går det inte att göra något åt deras skytte, menar Torbjörn Gehrke som ändå hoppas att Stars egna killar svarar med eget, bra skytte. Vi kan definitivt rubba Borås!