Centern Alexander Larsson och guarden Jonah Mathews får vänta med att ta på sig Köping Stars matchlinne. Först ska skadorna läkas inför kommande slutspel. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars coach ”Jotti” Nikolaidis har tvingats undvara fem (!) skadade och sjuka spelare vid veckans träningar, och mycket talar för att det blir ett kraftigt decimerat Stars i fredagskvällens SBL-match borta mot svenska mästarna Borås.

– Det är nästan tragikomiskt, säger ”Jotti” när han summerar spelarsituationen. Alla våra stora spelare har inte kunnat träna i veckan.

Michiel Petersen är sjuk och Alexander Larsson fortsätter sin rehab för knäskadan i hopp om att vara spelklar till slutspelet. Eventuellt delta i sista ligaomgången mot Nässjö.

Craig Victor II och Ernests Kalve har haft krämpor och behövt vila i veckan.

– Craig och ”Ernie” är osäkra kort inför Boråsmatchen, säger ”Jotti”.

Hade matchen varit en slutspelsmatch hade duon sannolikt spelat, men nu är det en ligamatch där Stars inte kan påverka sin slutplacering i tabellen.

Sen är det  guarden Jonah Mathews vars knäskada väckt oro i Starsleden.

– Men det ser bättre ut för Jonah, berättar ”Jotti”. Han fick en rejäl smäll på menisken men är nu på ”g”. Vi avvaktar ändå tills vidare med comebacken.

Givetvis trist med alla skadade Starsspelare, särskilt som ”Jotti” och coachstaben hoppats bygga laget inför ett slutspel.

– Vi får lida för skadorna i såväl matcher som på träningar. Att inte ha rätt antal spelare och dessutom inte i rätt positioner. Vi vill ju hellre ha fokus på att få ihop ett lag för framtida utmaningar.

Oavsett hur många i Starstruppen som kan medverka i matchen mot Borås räds inte ”Jotti” och Stars utmaningen:

– Det är bara att gilla läget. Vi åker ned till Borås med en plan, och kommer att tävla med hemmalaget så länge vi kan.

Det här är säsongens fjärde och sista ligamöte mellan Köping Stars och Borås Basket. Stars vann ligapremiären i hemma i Karlbergshallen mot just Borås med 76-66. I övriga möten har det slutat med två förluster för Stars, 83-96 och 88-95.


Se matchen på SBLplay – uppkast 19:04 på långfredagen