Köping Stars har förlorat samtliga tre ligamöten mot Södertälje under säsongen. Gustav Hansson i Starslinnet vill nog gärna ändra på den trista sviten i eftermiddag. (Arkivfoto: Robert Bjarnefeldt)


Fem matcher kvar för Köping Stars inför basketens slutspel, och coach ”Jotti” Nikolaidis har fått rejält med skadebekymmer i spelartruppen. Inför lördagsmatchen i Karlbergshallen saknas de två centerspelarna Alexander Larsson och Michiel Petersen samt knäskadade guarden Jonah Mathews.

Det kan bli fyra om lagkaptenen Niklas Larsson inte hämtat sig från huvudsmällen i mötet med Jämtland i veckan.

– Lagläkaren har tittat på Niklas, och vi hyser trots allt hopp om hans medverkan mot Södertälje, säger ”Jotti”.

Stars har ju som bekant gjorde två riktigt bra insatser mot Luleå och Jämtland, en fin tendens när slutspelet närmar sig. Olyckligt då med skadeläget. ”Jotti” har blivit allt mer luttrad av återkommande spelarskador under säsongen, men knäskadan på Jonah Mathews efter Jämtlandsmatchen visade sig först morgonen efter matchen. Farhågan om en korsbandskada på Jonah har minskat men Stars guard ska genomgå fler undersökningar kommande vecka.

Tufft läge alltså för Köping Stars, särskilt som Södertälje väntar på lördagseftermiddagen. Ett Södertälje som vunnit samtliga tre matcher mot Stars under ligasäsongen 98-93, 86-79 (i Köping) och 90-86.

Fotskadade Michiel Petersen har stått över flera matcher, och det blir att vila sig ifrån basketen även i dag. (Arkivfoto: Robert Bjarnefeldt)

Södertälje har bland annat bröderna Anton och Viktor Gaddefors som snittat imponerande 25 respektive 22 poäng i tre vinstmatcher mot Stars.

– Det blir en utmaning för oss, säger ”Jotti” Nikolaidis som ser gästerna som kanske den tydligaste favoriten till SM-titeln.

I nuvarande tabell är tabelltvåan Södertälje och tabellsjuan Köping Stars en av kvartsfinalerna i bäst av fem matcher. Men Södertälje har med färre spelade matcher än Norrköping goda chanser att passera östgötarna och få en kvartsfinal mot Umeå. Därmed överlåta till Norrköping att möta Köping Stars.

– Just nu är det trots spelarskadorna bara att gilla läget, menar ”Jotti”. Vi kommer med tio ombytta spelare och har tidigare visat att vi kan göra jämna matcher trots att vi fått undvara spelare. Vi ska givetvis störa Södertälje så länge som är möjligt.


Se matchen på SBLplay – uppkast 16:04