Zane Martin lägger i en layup (foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars drog i gång matchandet med en träningsmatch hemma mot Uppsala Basket och glädjande nog inför publik igen.

Det publiken fick se var ett nytt Stars där endast fyra spelare, Niklas Larsson, Ernest Kalve, Simon Klaasma och Erik Flood är kvar i truppen från i fjol. Niklas vilade den här matchen och den sistnämnde startade sin första match för Köping Stars.

Uppsala som är ett riktigt starkt lag, kanske den största favoriten i Superettan, ställde upp med fyra spelare som tidigare spelat i Köping. Det är Kevin Grant, Lukas Friberg, Alan Zekovic samt Köpingsbördige Michael Axelsson Kaltak.

Köping startade matchen i rasande fart och tog tidigt ledningen. Hemmalaget ledde efter första quartern med 28-20. Ledningen behöll man hela matchen, med ett kort undantag i fjärde quartern då Uppsala tog en tillfällig enpoängsledning. Slutsiffrorna skrevs till 78-74.

Hampus Åhlin attackerar Kevin Grant i Uppsala (foto: Robert Bjarnefeldt)

Generellt sett var spelarna hyfsat nöjda med matchen men ser fram emot att hela tiden bli bättre. En som tror på förbättring var en av de mer framträdande hemmaspelarna, amerikanen Dominic Robb, som slutade på 11 poäng och 5 blockade skott.

Det var kul att få spela match igen, säger Robb. Vi blir bättre för varje dag men vi måste fortsätta förbättra oss. Det här var en ögonöppnare för vad vi måste göra bättre.

En annan av amerikanerna, Zane Martin, var också mest nöjd över att åter få spela match igen. Han säger även att han fortfarande jobbar på att anpassa sig till svensk tidzon samt till Stars snabba spel.

Vi spelar mycket snabbare än vad jag är van med men jag kommer anpassa mig. Både till spelet och tidzonen säger Martin. Vi kommer ta med oss både det dåliga och det bra från den här matchen.

Samtliga 10 spelare som var ombytta i hemmalaget fick speltid i första halvleken och fem spelare kom upp i tvåsiffriga poäng. Men flest poäng på planen gjorde Uppsalas Köpingsfostrade stjärna, Michael ”Marre” Axelsson, som landade på 22 poäng.

Köpingsspelarna går i helgen tillbaka i träning och fortsätter träningsspela redan nästa helg i en turnering i Umeå.


Poäng

Köping Stars: Zane Martin 16, Jordan Giles 12, Tim Carlsten 11, Ernest Kalve 11, Dominic Robb 11 (5 blockar), Hampus Åhlin 8, Simon Klaasma 4, Erik Flood 3, Kevin Senghore Peterson 2

Uppsala Basket: Michael Axelsson 22, Alan Zekovic 17, Robert Bolander 11, Lukas Friberg 8, Henrik Jädersten 6, Markus Ståhlberg 4, Cajus Brehmer, 3, Tom Sanne, 3,