Köpingspubliken tog givetvis chansen att bli fotograferade tillsammans med sina stjärnor. (Foto: Ulf Eneroth)


Hemmapubliken har nu fått möta nya stjärnupplagan av Köping Stars, säsongen 2021/2022.

Spelare för spelare applåderades på tisdagskvällen in till eventet ”Meet the Stars” i nya hemmaarenan Köpings Bad & Sport. Alla spelare fanns med på det utlagda trägolvet utom den flygförsenade amerikanen Zane Martin som väntas in till Sverige och Köping under onsdagen.

Intresset från publik och media är stort för den spelartrupp som nye coachen Torbjörn Gehrke rekryterat i samråd med Stars sportgrupp. Klubbens lagkapten Niklas Larsson finns kvar i laguppställningen tillsammans med Köpingssonen Simon Klaasma, Erik Flood och Ernests Kalve som dessutom ska kombinera sina prestationer på planen med ett assisterande coachjobb.

Spelartruppen i Köping Stars luftades i spelövningar inför hundratals nyfikna supporters. (Foto: Ulf Eneroth)

I förra veckan anslöt sig de övriga spelarna – alla utom tidigare nämnde Zane Martin – till truppen, och de första träningspassen i nya hemorten Köping har genomförts.

Under tisdagskvällen tog närmare 150 nyfikna åskådare chansen att välkomna spelarna, fotografera sig med stjärnorna och få en första glimt av basketkunnandet under ett lättsamt träningspass med spelövningar.

Ett hundratal åskådare kom till ”Meet the Stars”, men när ligan drar igång väntas hallens tusen sittplatser bli välfyllda. (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Köping Stars testade ett liknande premiärevent med publik redan för några år sedan, och med lyckosamt resultat. Men för såväl coach Torbjörn Gehrke som nyförvärvet Hampus Åhlin från svenska mästarna Norrköping var det första gången som de mötte hemmapublik i den här formen.

– Riktigt kul, säger Hampus Åhlin som längtat efter att få spela inför publik igen.

Nyförvärvet Hampus Åhlin applåderar den vänliga publiken efter intervjun med Peter Finger. (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Torbjörn Gehrke, som med headset muntligen guidade publiken under några av spelövningar, gillar också formatet.

– Jag har redan klart för mig hur vi kan utveckla det ännu mer i framtiden.

”Meet The Stars” var samtidigt ett viktigt organisatoriskt genrep för kommande drabbningar i Svenska Basketligan, SBL.

Coach Torbjörn Gehrke intervjuas av P A Lenhov från Västmanlands Television. (Foto: Ulf Eneroth)

Det inköpta trägolvet ska både läggas och plockas bort under matchdagar i nya arenan Köpings Bad & Sport, och i tisdags gavs ett halvdussin fotbollsgrabbar i Köping FF en inblick hur de framöver ska pussla samman 700 rektangulära golvbitar. Testet med hallens ljudanläggning gav samtidigt besked om att det inte räcker med att halva anläggningen är inkopplad…

Trägolvet ska pusslas samman och plockas bort vid varje matchtillfälle. Basketeventet i Köping Bad och Sport på tisdagen blev ett värdefullt genrep. (Foto: Robert Bjarnefeldt)

En månad återstår till ligastarten och hemmamötet mot Södertälje. Stars träningsmatchar redan om drygt en vecka, 27 augusti, mot superettalaget Uppsala. Stars följer upp med två träningsmatcher i hemmaturneringen i mitten av september.

Och visst är spelarna sugna på att dra igång basketsäsongen.

Hampus Åhlin:

– Det blir härligt att spela i den här hallen. Inte minst med ett bra publiktryck. Trägolvet är också oerhört skönt, faktiskt det bästa av alla ligagolv jag upplevt.