Lukas Friberg kom in med stor energi vid den tidigare Starssegern hemma mot Norrköping Dolphins. (Foto: Conny Sillén)


Säg Norrköping Dolphins…

Köping Stars minns vibrationerna efter två historiska segrar och ögonblick från säsongens två tidigare matcher mot Norrköpingslaget.

  1. Segern i Karlbergshallen i början av november innebar att Köping Stars för första gången toppade Svenska Basketligan!
  2. Segern i Stadium Arena i Norrköping strax före nyår togs inför 3 022 åskådare – den högsta publiksiffran Köping Stars någonsin spelat inför!

Under fredagskvällen är det dags för ett nytt möte med Norrköping Dolphins – med möjlighet att även tredje matchen ska ge upphov till nya sköna Starsvibrationer. Den här gången ta Stars tillbaka till vinnarspåret efter fyra raka förlustmatcher.

– Vi åker ner med en bra känsla, säger Stars coach ”Jotti” Nikolaidis. Insatsen mot Luleå senast var ett steg framåt – framför allt i försvarsspelet. Jag hoppas att laget behåller intensiteten och att vi kommer upp i normal nivå i skyttet.

Stars stjärnor har i de senaste matcherna kommit till hyfsade lägen men inte förvaltat det på bästa sätt.

”Jotti” Nikolaidis undvarar lagets två juniorspelare Simon Klaasma och Muorwell Kur Muorwel som får förbereda sig för USM-matcher i Göteborg i helgen. Sedan tidigare saknas Michael Axelsson Kaltak. I övrigt är Stars trupp intakt.

Säsongens båda tidigare SBL-möten har Stars vunnit med fem poängs marginal (hemma 84-79) (borta 76-81). Men det har varit jämna matcher som avgjorts till Köpings fördel i slutminuten.

Norrköping Dolphins har haft blandade framgångar under säsongen och har tio segrar efter en imponerande insats senast borta mot Södertälje (vinst efter förlängning). Dolphins har en sjundeplats i tabellen.

Lagets coach Mikko Riipinen är hoppfull inför matchen mot Köping Stars, och välkomnar Köping till en hall med mycket folk och härlig stämning.

– Vi trivs här hemma och måste vara noggranna, och inte släppa fram de tre amerikanarna som är Köpings nyckelspelare, säger Riipinen.