Ja, då sätter sig våra Stars spelare återigen på bussen. Denna gång för att ta sig an svårspelade Nässjö på bortaplan.

Det är tätt mellan matcherna i SBL, match i lördags hemma mot Wetterbygden och match igen imorgon tisdag i Nässjö och sen tar vi emot gästande Jämtland hemma i KB kommande lördag.

Nässjö är på åttonde plats i tabellen med 10-22 i matcher. Nässjö har faktiskt förlorat fem matcher i rad men Nässjö Sporthall är en av de mest svårspelade bortahallarna i SBL så vi förväntar oss inget annat än ett heltänt och laddat hemmalag och 40 minuters fysisk kamp. Sist vi möttes så vann Nässjö rättvist i KB med 84-86 och innan dess drog Stars längsta strået via två segrar, 80-86 och 102-77.

Nässjö har byggt en väldigt stark trupp med både spets och bredd och klubben gick ut innan säsongen och satte semifinal som mål vilket inte är orimligt om man tittar på truppen. Fysmonstret Dartaye Ruffin är lagets hjärta och motor och han har haft en fin säsong och snittar 14 poäng och 7,6 returer per match – något att bita i för Stars stora spelare. Lagets poänggörare nr 1 är annars importen Nich Russel som är en högprocentig målgörare som snittar starka 18,8 poäng per match, Franklin Williams är Nässjös tredje import och även han kan göra mål, han snittar 11,3 poäng per match.

Nässjö har även en trio väldigt duktiga svenska spelare i Felix Terins, Valter Lindström och Daniel Johansson. Karim Wazzi ska vi inte heller glömma bort, han ger otroligt mycket energi till gruppen och står för ledarskap och även Abdou Medjedoub tillför storlek och styrka under korgarna. Med andra ord ett bra basketlag som när som helst kan få ihop det och vara ett riktigt tufft lag att möta i slutspelet. Det visade man med all tydlighet i bortamatchen mot Stars när man vann en rysare med 84-86. Nässjö har en ny och ung coachstab i Jocce Källman och förre Stars-profilen Adam Engström. Laget har saknat lite stabilitet i år och förlorat ett flertal jämna matcher men det är slutspelet som räknas och inget annat. Då startar alla från noll och hur man går in i slutspelet är oerhört viktigt – dvs helst spelandes bra basket och med en frisk trupp.

Nyckeln för Stars blir att hantera Ruffin och Nässjös scorers samt att bygga vidare på det försvarsspel man visade upp mot Wetterbygden i andra halvleken i lördags. Alla är hela och friska och vi åker ner med full trupp till Nässjö Sporthall och vid gott mod. Stars jagar fortfarande andraplatsen i SBL, fyra poäng bakom BC Luleå i dagsläget, BC som ikväll måndag möter Borås på SVT Play. Köping har BC borta 17/3 i näst sista omgången av grundserien.

Go Stars!