Köping Stars tog sin andra raka seger i Östersund då man för andra gången på mindre än ett dygn avfärdade hemmalaget Jämtland. Segersiffrorna skrevs idag till 77-74 i Stars favör.

Vi spelade grymt bra defence I tre quarters, säger coachen ”Jotti” Nikolaidis.

Och det var i matchens tre sista perioder som Köping fick bra stopp på hemmalaget. För annars var det Jämtland som startade bäst och ledde med hela 27-17 efter första perioden. Framförallt var det Jämtlands Tawrion Dawson som kom ut het och sköt bland annat i fyra trepoängsskott i den första halvleken.

Jämtland var mycket bättre idag än igår Men vi var också bättre. Det var helt enkelt en mycket bättre basketmatch.

Jotti var som sagt nöjd med försvarsspelet men även anfallsspelet var bättre. Detta trots begränsad träning i just anfallsspelet. Vilket gör att spelarna ännu inte sätter önskade anfallskombinationerna

Vi har ju inte tränat fem mot fem på träningarna än. Men med en match i benen såg det redan bättre ut. Men det finns mer att ta av.

Som avslutning säger ”Jotti” att han är nöjd med resan till Östersund.

Det har varit två bra matcher i vår utveckling som lag. Vi håller på och letar efter vår identitet, som ska vara ett lag som spelar fysiskt i försvar.

En annan som är nöjd med matcherna är Gustav Hansson. Köpings nyförvärv som kom från just Jämtland. Det var dessutom Hansson som fastställde slutresultatet i dagens match till 77-74, med två säkra straffkast.

Det är klart att det var skönt att avgöra. Men det är det oavsett lag man spelar mot, säger Hansson.

Han berättar vidare att han trivs bra i nya klubb och att han tror det kan bli en bra säsong.

Jag har fått ett fint välkomnande och trivs väldigt bra. Det kan bli en rolig säsong och förhoppningsvis får vi snart spela inför publik igen så det blir riktigt bra stämning på matcherna.

Spelarna i Köping Stars är lediga på måndag, kör fystester på tisdag och tränar sedan dagligen fram till seriepremiären mot Borås tisdagen 20 oktober. Och då förhoppningsvis med kaptenen Niklas Larsson i laget som vilade i helgen efter sin sjukdomsfrånvaro.

Jag redo och grymt spelsugen, låter kapten Larsson hälsa.

Avslutningsvis vill Köping Stars tacka Jämtland Basket för det fina värdskapet den här helgen.

Poäng Köping Stars:
Jonah Radebaugh 15p, Ernest Kalve 14 p & 10 returer Devin Watson 11p, Gustav Hansson 12p, Alan Zekovic 9p, Mitch Petersen 8p, Craig Victor 6p, Simon Klaasma 2 p.

Matchens sista två minuter