Köping Stars och Andris Kehris har kommit överens om ett samarbete för kommande säsong där Andris anställs som assistent coach för Stars Herrlag, en av två anställda som arbetar med Stars spännande Leader Projekt och även som coach för talangfulla H19/Utvecklingslaget.

Lite om Andris bakgrund: Andris är född 1994 i Stockholm men är Lettisk medborgare och växte upp i Lettland (mamma är halvsvenska). Han har en fin karriär som spelare bakom sig i Lettland med spel i allt från ungdomslag, ungdomslandslag (U16, U18) till seniorbasket i andra och första ligan.

Säsongen 2012/13 fick han plats på NCAA-skolan Vanderbilt där han dock efter ett år och två hjärnskakningar tyvärr var tvungen att sluta spela basket. Tre år senare flyttade han till Sverige och Stockholm där han bland annat jobbat som tränare på Solna gymnasiums NIU, som coach i AIK och förra säsongen som ansvarig för Hammarbys H17/19 och spelade även (som kapten) för Hammarbys herrlag i Basketettan.

Nye assisterande coachen Andris Kehris:

Jag ser verkligen fram emot att utveckla mig som coach och att få jobba i en klubb på högsta nivå i Sverige. Jag är självklart entusiastisk över att få arbeta med klubbens herrlag och kunna bidra med det jag kan och ser även mycket fram emot att utveckla H19/utveckling laget.

Köping Stars Coach ”Giotti” Nikolaidis:

Andris är en ung och lovande coach som har en utmärkt bakgrund för att bli en riktigt duktig coach. Jag gillar hans energi och engagemang och jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra.

Kontakt:
Christer Sjögren
Sportchef
070-534 51 45

Panagiotis Nikolaidis
Coach
073-650 97 46

Andris Kehris
Ass. Coach
073-783 87 73