CJ Jackson heter Köping Stars nye playmaker. CJ är en mångsidig guard med starka ledaregenskaper, bra skytte och försvarsspel och som kan spela både position ett och två för Stars.

CJ (född 1996 i Charlotte, North Carolina, 185 cm) spelade senaste tre säsongerna för välkända NCAA Division 1 skolan Ohio State University i starka Big 10 Conference. Jackson hade en stark 2018/19 säsong där hans skola för andra året i rad nådde NCAA slutspelet via ett 18-13 record och där han som senior snittade fina 11,6 poäng, 3,9 returer, 3,5 assists och 1,2 steals per match.

Sportchef Christer Sjögren Köping Stars:

Med CJ kontrakterad så har vi nu en komplett och väldigt stark bakplan med stor mångsidighet, speed, scoring, defense och atletism. I CJ får vi en välskolad spelare från en mycket stark skola och en kille som har potential att spela på hög nivå.

Coach ”Giotti” Nikolaidis Köping Stars:

CJ är en väldigt bra bollförsvarare och anfallsmässigt kan han ta sig hela vägen till korgen samt skjuta från distans vilket var nånting vi letade efter i vår rekrytering av playmaker. Förutom hans kvalitéer som basketspelare är han en van ledare och en omtyckt lagkamrat vilket är väldigt viktigt i vårt lagbygge.

Highlights CJ Jackson 2018/19

 


Övrig information om Köping Stars trupp 2019/20 i nuläget:

Köping Stars och Aleksa Solevic har valt att gå skilda vägar och Aleksa är i nuläget inte aktuell för Stars 2019/20. Aleksa har betytt mycket för klubben under hans två säsonger i Stars och vi önskar honom all lycka kommande säsong!

Vi hoppas få en möjlighet att vid tillfälle tacka av Aleksa i Karlbergshallen om tillfälle ges under kommande säsong.

Coach ”Giotti” Nikolaidis Köping Stars:

När en dörr öppnas stängs en annan. Jag har haft förmånen att leda Köping Stars på klubbens resa uppåt i seriesystemet och coachat många bra spelare och fantastiska människor och en av dessa är Aleksa Solevic. Jag vill personligen tacka Aleksa för allt han har gjort för Köping och Köping Stars och önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär.

Förhandlingar pågår eller är klara med flera spelare, mer om detta inom kort.


Kontakt
Christer Sjögren
Sportchef
070-534 51 45

Panagiotis Nikolaidis
Coach
073-650 97 46


Matchfoto: Jeremy Birmingham @ Lettermen Row