John har bland annat 95 ungdomslandskamper och tre år i Basketligan på sitt CV. Nu väljer den 20-åriga talangen att ta nästa steg med Köping Stars.

John Brändmark är född och uppväxt i Borås och har där gjort resan hela vägen från knattebasket upp till Basketligan. Han har även gjort en liknande resa med ungdomslandslagen där han har representerat Sverige från U15 hela vägen upp till U20. De senaste säsongerna har dock inte blivit riktigt som Brändmark tänkt sig då han dragits med skador.

– Jag vill först och främst fokusera på att vara skadefri, har haft två säsonger nu som blivit förstörda av skador.

Att den 200 centimeter långe forwarden nu är tillbaka är det inget snack om. Han spelade endast nio matcher för Borås Basket den gångna säsongen men den var också de sista nio matcherna som Borås spelade för säsongen. Han hann med de fyra sista grundseriematcherna samt fem slutspelsmatcher innan Borås Basket fick se sig besegrade av guldmedaljörerna Norrköping Dolphins i semifinalen.

Brändmark ser nu framemot en ny säsong i en ny stad och för första gången ska han lämna hemstaden Borås för spel med Köping Stars.

– Det ska bli kul med en ny utmaning, det är ett stort steg att flytta men är grymt taggad på att flytta upp och starta säsongen. 

Trots att alla pusselbitar i lagbygget ännu inte är på plats så tycker John att det ser lovande ut i och med att det finns flera spelare som har flera års ligaerfarenhet.

Efter alla skadeproblem är nu John tillbaka och vill bevisa att han hör hemma i Basketligan.

– Det är klart man alltid vill spela mycket men man måste visa att man ska det också.

Under förra sommaren spelade Brändmark med U20 landslaget, han spelade 22 matcher och var bland annat med i EM, där han snittade 7,1 poäng. Tidigare somrar representerade han Sverige i U18 landslaget och var ett stor faktor till att de vann det Nordiska Mästerskapet och John själv blev uttagen till turneringens All Star-team.

Köping Stars tränare Panagiotis Nikolaidis

– John är en modern och allsidig ung spelare som har alla möjligheter att ta nästa steg och etablera sig i Basketligan tillsammans med hårt arbete. Han kommer främst spela position 2 och 3 men kan i vissa uppställningar även spela 1:a och 4a. Vi har jobbat tillsammans i diverse ungdomslandslag och John besitter egenskaper som vi i Köping Stars värderar högt både som basketspelare och människa.

– Jag är väldigt glad för denna rekrytering och vårt lagbygge inför kommande säsong.