Vi är väldigt glada att kunna presentera Ronald Christopher Boggs!

Ronnie är född och uppvuxen i Kansas City, Missouri. Han kommer från en idrottsfamilj och spelade basket för Grandview Senior High School, hans talang och kvalitéer ledde till ett idrottsstipendie på Jacksonville State University.

Han har de senaste åren spelat som proffs i Sverige (Örebro, Borås, Köping) och senaste säsongen i Portugisiska Illiabum

Köping Stars sportchef Richard Persson

– Det är en stor glädje att vi till hösten får se Ronnie Boggs i Starslinnet än en gång! Han är en atletisk spelare med enorm talang, kämpaglöd och stort hjärta. Säsongen 2016/17 var han med och skruvade upp ”baskethypen” i Köping. Ronnie är en bidragande orsak till att vi lyckats med vår satsning mot Basket- ligan och jag är glad att vi har lyckats signa honom för den kommande säsongen.

Köping Stars tränare Panagiotis Nikolaidis

– Ronnie är en allsidig spelare som kan spela Guard och liten Forward. Hans styrkor ligger i snabba spelvändningar där han kan använda sin atletism samt att han är väldigt spelintilligent. Jag är extremt glad att Ronnie återvänder och vi ser båda fram emot ett spännande första år i Basketligan med Köping.

Highlights 2016/17 Köping Stars, Superettan

 

Highlights 2015/16 Borås Basket, Basketligan

 

För mer information
Sportchef: Richard Persson 070-433 21 34
Head Coach: Panagiotis Nikolaidis 073-650 97 46
Ordförande: Tomas Bandh 070-566 31 77

Ronald Christopher Boggs
Född: 8 Januari 1991
Längd: 192 cm
Position: Guard