Köping Stars har fått en drömöppning i Svenska Basketligan och vill gärna förlänga segersviten i måndagskvällens match i Umeå Energi Arena. Head coach ”Jotti” Nikolaidis förväntar sig dock en tuff uppgift mot ett Umeå som visserligen föll i SBL-premiären borta mot Norrköping borta (92-68) men som nu i lugn och ro fått ladda i åtta dagar på hemmapremiären.

– De har byggt sitt lag ganska sent under försäsongen, men blir givetvis bättre ju mer tid de får på sig, säger ”Jotti”. Umeå är ett lag som gått till slutspel flera år i rad, så de blir farliga.

Å andra sidan reser ett fulltaligt Stars upp till Umeå med ett gott självförtroende efter mirakelvändningen för seger mot Borås och den följande, övertygande segern i hemmapremiären i fredags mot Djurgården.

Centern Mikael Axelsson Kaltak (bilden) är också tillfreds med klubbens öppning i ligan:

– Det känns som om klubben träffat rätt i värvningarna av såväl importspelarna som våra svenska nyförvärv. Även vi andra har växt till oss.

Mikael upplever att alla bidrar i sina roller och att det märkts särskilt i matcherna under de senaste veckorna.

Stars har genomfört flera träningspass i helgen efter fredagssuccén mot Djurgården Basket. Och det är en laddad trupp som tar flyget upp till Umeå. Inte minst Mikael Axelsson Kaltak som vill sätta stopp för en irriterande förlustsvit.

– Jag har mött Umeå i deras hemmaarena i sex matcher. Fyra under min tid i Örebro och så de två matcherna med Stars förra säsongen. Aldrig vunnit där uppe.

Sjunde gången gillt?

Ingen omöjlighet, Köping Stars bröt ju den frustrerande sex matcher långa förlustsviten mot Borås med segern för tio dagar sedan!