Dominic Robb hade en ”monsterkväll” i tidigare hemmamötet mot Nässjö. Han svarade för hela 33 poäng, men det var ändå gästerna som till slut vann matchen med 86-83. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars kommer med en solklar seger mot Fryshuset i bagaget och gästerna Nässjö Basket kommer med en lika spektakulär som euforisk vändning i slutminuten för seger mot Luleå i tisdags. Ikväll drabbar lagen samman i Köping Bad & Sport.

Stars har inte gett upp hoppet om att ta sig förbi Umeå i tabellen inför slutspelet, men då lär det krävas seger mot Nässjö.

– Fullt möjligt, säger coach Torbjörn Gehrke. Vi har spelat elva jämna perioder mot Nässjö, och bara fallit ihop i en enda.

Det blev seger för Stars i första mötet nere i Nässjö (80-71). Därefter två förluster (83-86 och 71-92). I den sistnämnda TV-sända matchen saknades viktiga Starskuggar som Jordan Giles och Hampus Åhlin.

Stars och Nässjö känner varandra väl efter tre ligamöten så det lär bli svårt att komma med några taktiska överraskningar.

Återstår att se om Oliver Gehrke kommer till spel i Stars. Förra fredagen fick en Umeåspelare Gehrkes armbåge i ansiktet med rejält blodvite till följd. ”Oavsiktligt” menar Starsspelaren, men händelsen anmäldes och Oliver väntas få besked under fredagen om han blir avstängd (i så fall hur många matcher) eller om han frias. Oliver stod över i matchen mot Fryshuset senast.

Köping Stars har Kevin Senghore-Peterson åter tillgänglig efter hans axelskada, men Marcus Larsson har insjuknat i veckan och spelar inte ikväll.

Matchen mot Nässjö är den sista för Köping Stars innan ett tvåveckors uppehåll för VM-kvalmatcher. Sverige möter Kroatien i två matcher (25 och 28 februari), och nästa match för Köping Stars blir mot Borås Basket, en bussresa som Starsspelarna företar fredagen den 4 mars.