Förluster ger erfarenheter och lärdomar, och coach Torbjörn Gehrke vet att ett ungt Köping Stars kan bryta raden av förluster. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


”Dubbelmatcherna” avlöser varandra för Köping Stars för tillfället. Efter två möten med BC Luleå handlar det om Södertälje x 2 – i kväll i Köpings Bad & Sport. Knappt har välvilligt stöttande supporters lagt kvällens golv förrän det tas bort för att på måndag åter läggas igen för ny match.

– Sådana här dubbelmöten är normalt sett välkomna, säger Stars coach Torbjörn Gehrke som jämför det med slutspelsmatcher när lagen möter varandra i flera efterföljande matcher.

Gehrke menar att det ger möjligheter att mellan matcherna lära av gjorda misstag och snabbt få chansen till korrigeringar. Den erfarenheten trodde han också skulle hjälpa Stars i veckans bortamatch mot BC Luleå, något som dock kom på skam.

Självförtroendet hos spelarna sviktade än en gång.

– Nu finns inte längre några ursäkter kvar, vi spelar dåligt och vi måste göra bättre ifrån oss.

Torbjörn Gehrke ser det som en process som laget har att ta sig igenom.

– Vi ska vi spela med hjärta och inställning, javisst. Men en räcka förlustmatcher ger spelarna ändå viktiga erfarenheter som vi drar lärdomar av. Vi lär oss varje dag…

Men det kan samtidigt svänga snabbt i basketen. Dagens motståndare Södertälje radade upp fyra raka förluster innan laget i tisdags vände uppförsbacken med en överraskande poängkross (103-77) av Borås Basket.

En tuff match väntar således för Stars som föll med tolv poäng i första mötet i Södertäljehallen.

– Det är ett erfaret ”veteranlag” som straffar motståndarna direkt om de gör misstag, säger Torbjörn Gehrke som ändå vet att Södertälje har sina brister.

Det gäller att utnyttja dessa brister, och Stars vill gärna få stopp på förlustraden. Inga skador finns rapporterade, men magsjuka gör att det är osäkert om såväl Simon Klaasma och Marcus Larsson kan medverka.