Köping Basket är just nu inne i en spännande fas och söker därmed en driven Klubbchef som kan ta vår förening till nya nivåer. 

Köping Basket är en ideell idrottsförening med 400 aktiva spelare och ledare som bildades 2003 som en avknoppning från Köping GIF Basket med anor från 1970-talet. Köping Basket bildades med avsikt att växa långsamt och placera Köping på basketkartan igen. Två av Köping GIF Baskets grundare, Birger Sjöberg och Bosse Fransson är idag hedersmedlemmar i föreningen.

Sedan 2018 spelar herrlaget Köping Stars i Sveriges högsta basketliga, SBL. Inom klubben arbetar ca 100 ideella personer utöver ligalaget. Föreningen har ett eget kansli med mötes- och arbetsplats i centrala Köping. Just nu pågår ett arbete inom organisationen med syfte att tydliggöra ansvarsområden samt att renodla de olika positionerna för att skapa bättre förutsättningar för att möta de utmaningar och ambitioner som finns för föreningen framåt.

I vår förening spelar vi basket för gemenskapen, för att ha roligt och må bra samt för att utvecklas under hela livet. Vi bedriver verksamheten i enlighet med Riksidrottsförbundets och Svenska Basketbollförbundets stadgar.

Arbetsuppgifter

Som Klubbchef hos oss arbetar du på uppdrag av styrelsen. Din huvudsakliga uppgift är att utveckla och leda verksamheten samt att exponera vårt varumärke och våra värderingar på ett positivt sätt genom att representera föreningen i en rad olika sammanhang. Att bygga ett lokalt och nationellt nätverk inom basket- och idrottssverige är också en del i ditt uppdrag. Du ansvarar för föreningens ekonomiska utveckling och deltar aktivt i våra marknads- och kommunikationsområden. Du kommer spela en central roll i att samordna och utveckla nätverksträffar med våra partners. Din roll innebär också vidareutveckling av elitverksamheten, ungdomsverksamhet, organisationen, partners och vår publik.

Arbete på obekväm tid samt helg förekommer.

Kvalifikationer

För det här jobbet behöver du tidigare erfarenhet från en ledande roll. Du har en erfarenhetsmässig bredd och har gärna tidigare haft ansvaret i ett mindre företag, på affärsenhetsnivå eller liknande och har därigenom god förståelse för ekonomi, administration och rapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande roll i föreningsverksamhet och särskilt från basketsammanhang. Det är dessutom önskvärt att du har ett genuint intresse för basket i allmänhet och idrott i synnerhet. Annan erfarenhet från idrottsföreningsverksamhet ses också som meriterande.

Vi ser gärna att du har ett brett nätverk inom och utanför Västra Mälardalen. Vi söker dig som är en självgående och tydlig ledare med hög integritet. Du har förmåga att leverera och är en god talare. Det är viktigt att du trivs med att vara verksam i en förening som vill utvecklas.  

Anställningsform: Enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsgrad 100% eller enligt överenskommelse.

Tillträde: Enligt överenskommelse.


Kontaktpersoner

Kjell Johansson
070-32 12 045
kjell@kopingbasket.se

Stefan Ståhlmalm
070-35 48 416
stefan@kopingbasket.se