Jordan Giles knäskada behöver inte opereras utan behöver läkas fram till december. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Jordan Giles säsong i Köping Stars är inte över. I går kom nämligen glädjebeskedet att amerikanen inte behöver opereras för den knäskada han ådrog sig i bortamötet mot serieledarna Jämtland för ett par veckor sedan.

Magnetröntgen visar att guarden/forwarden Giles skada har en normal läketid på sex-åtta veckor, och att han därmed kan vara tillbaka i Stars linne i början av december. I så fall ungefär samtidigt som den beräknade återkomsten i laget av lagkaptenen Hampus Åhlin som ju läker ett brutet finger.

Stars får alltså undvara Giles och Åhlin när laget nu går in i en intensiv matchperiod. Sex matcher ska spelas på 17 dagar innan det blir ett speluppehåll på två veckor.

– Killarna fick några dagar ledigt i förra veckan, men vi har haft några riktigt bra träningar efter det, säger Starscoachen Torbjörn Gehrke.

I kväll tar Stars bussen upp till Södertälje för ett möte med fjolårets SM-finalister. Torbjörn Gehrke anar vad som väntar.

– Vi möter ett Södertälje som förlorat tre raka matcher, och som förväntas vinna på hemmaplan – särskilt mot ett så skadedrabbat lag som Köping Stars. Södertälje har mycket att bevisa och lär komma fokuserat till matchen.

Hur möter då Stars den uppgiften, Torbjörn?

– Vi gör vår ”grej” och roterar med våra nio man. Det blir tufft, men fler av spelarna får mer speltid när andra finns på skadelistan. Vi har också visat att vi kan spela jämnt mot alla lag.

Utöver Jordan Giles och Hampus Åhlin vilar Simon Klaasma av hälsoskäl.