Stars eminente spelmotor C J Jackson följer med när Köping flyger upp till Luleå under tisdagen. Jackson linkade i lördags av spelplanen med bandagerad fot i segermatchen mot Jämtland, men har medverkat i Stars träningar sedan dess.

– Men det är tveksamt om han kommer till spel, säger head coach ”Jotti” Nikolaidis. Om inte så får några andra klä sig i Jacksons roll.

I så fall blir det John Brändmark (bilden här ovan) och Lukas Friberg som får ta lite mer plats. Duon och lagkompisarna i Köping Stars reser norrut med gott självförtroende efter den frapperande starka säsongsstarten med fem segrar och en enda förlust. John Brändmark medger att han är lite förvånad över den starka ligaöppningen. Men även han ger samma förklaring som vi hört andra Starsspelare tidigare lyfta fram:

– Vi har fått ihop en riktigt bra grupp, där vi hittat våra roller bra. Vi vet om varandras styrkor och utnyttjar det till att leta bra lägen. Dessutom har vi ett bättre försvarsspel än förra säsongen.

John var fotskadad under försäsongen och missade fyra träningsveckor. Nu är han sedan en tid tillbaka i laget och känner sig i bra form. Och att spela uppe i Luleå ser han fram emot:

– Alltid tufft, men kul.

Luleå med samma poäng som Stars (10) har överraskande förlorat två raka hemmamatcher. Och ”Jotti” Nikolaidis hyser insikten att hemmalaget knappast vill förlora en tredje…

– Nej, det kommer att gå undan redan från matchstart, så vi måste vara redo. Luleå lär få tillbaka Axel Nordström och spelar snabbt och har många spelare som skjuter trepoängare. Men vi ska visa att vi förtjänat våra vinster i ligan. Vi reser inte upp dit för att turista…